De specialist in muziekinstrumenten
Home » DJ Controllers » Pioneer DDJ-400

Pioneer DDJ-400

Pioneer DDJ-400 DJ controller

Pioneer DDJ-400 controller

De Pioneer DDJ-400 is een van de beste DJ controllers voor de serieuze fan die DJ muziek wil gaan maken. Wanneer je voor het eerst wil gaan draaien duurt het met de DDJ-400 niet lang voordat je de basis van het draaien onder de knie hebt. De ingebouwde lessen in de Rekordbox DJ software leren je de basis van de controller en al zijn mogelijkheden. Deze controller is zo enorm goed uitgerust dat je zeker niet voor iets duurders hoeft te gaan.

Pioneer DDJ-400 review

We beschrijven de gehele set, inclusief het aansluiten en de bedieningen. Ook laten we zien wat er zoal mogelijk is met de DDJ-400 DJ controller en rekordbox software.

Een geweldige DJ controller met heel veel mogelijkheden

De Pioneer DDJ-400 is heel compleet. De kunt hier de mooiste mixen mee maken, zelfs zo mooi dat je makkelijk voor 1000 mensen kunt draaien ! Je hebt geen dure spullen nodig om er een goed feestje van te maken. De mogelijkheden van de DDJ-400 zijn meer dan genoeg om perfecte overgangen en effecten te maken.

Pioneer DDJ-400 DJ controller overview

Pioneer DDJ-400 DJ controller bovenaanzicht


Compleet met Rekordbox software

Als je de Pioneer DDJ-400 aanschaft, dan krijg je daar gelijk een license-key bij voor de beste DJ software die er bij hoort: Rekordbox DJ

Wat zit er in de doos:

– Hardware : DDJ-400 DJ controller
– Software (license key): Rekordbox DJ software versie 5
– Handleiding in vele talen
– Kabel: USB kabel DDJ-400 <> USB 2.0 poort


Pioneer DDJ-400 doos

En de achterzijde:

Verpakking Pioneer DDJ-400 DJ controller


Rekordbox software downloaden en installeren

Je moet wel eerst zelf de rekordbox software downloaden, installeren op je computer en te activeren met de bijgeleverde unieke software sleutel. Dit werkt alleen voor versie 5 van de software.

De software kun je downloaden vanaf de officiële website van rekordbox:

Download rekordbox software versie 5

De license key zit in de vorm van een kaartje bij de DDJ-400 verpakt. Op dit kaartje staat de activatie-code voor de software versie 5.

Pioneer rekordbox DJ activation key licence sleutel DDJ-400


Aansluiten van de DDJ-400 dj controller

De installatie van de DDJ-400 is heel eenvoudig. Met de bijgeleverde USB kabel sluit je de controller direct aan op je computer via een vrije USB 2.0 poort.

Via de USB kabel wordt de controller van spanning voorzien en kun je direct alles bedienen met de knoppen en regelaars op de controller.

Pioneer DDJ-400 USB kabel

Pioneer DDJ-400 USB kabel


Uiteraard dient tegelijk ook de rekordbox software te draaien waarin je de muzieknummers kunt selecteren uit de diverse mappen die zichtbaar zijn op het scherm. De controller werkt alleen maar met de rekordbox software samen. Start je de software op, dan start ook de controller op. Dit is te zien aan de diverse lampjes op de controller die dan aangaan.

Audio uitgangen

Je kunt de audio horen via de computer speakers, of een geluidsinstallatie die je aan je computer hebt aangesloten. Of je sluit de controller direct aan op een versterker of versterkte boxen. Dit doe je met een kabel (niet meegeleverd) met RCA aansluitingen (tulp stekkertjes) en bv een 3.5 mm male audio plug aan de andere zijde.

Zo kun je de audio dus direct inpluggen in een aux-in aansluiting van een stereo set of een bluetooth box met aux aansluiting.

RCA aansluiting met audio plug kabel

RCA aansluiting met audio plug kabel (niet meegeleverd)


Aansluitingen DDJ-400

De aansluitingen aan de achterzijde van de DDJ-400 zijn:

– USB connector naar je computer
– RCA audio uitgang
– Microfoon ingang

Pioneer DDJ-400 aansluitingen achterzijde

Aan de voorkant zit een headset uitgang 3,5 mm mini-jack (phones) waarmee je de volgende track in de cue kunt beluisteren.

Pioneer DDJ-400 headset aansluiting voorzijde


Een goede studio koptelefoon is onmisbaar als je de DDJ-400 gebruikt. De 10 beste DJ koptelefoons vindt je hier.

PC-masteruitgang

Je hebt de keuze om er voor te kiezen om je mix te beluisteren via de interne luidsprekers van je computer, via aangesloten desktopluidsprekers, of via een draadloze luidspreker. Je kunt ook tegelijkertijd onafhankelijk van de masteruitgang met je headset cueën.

Wat kan de DDJ-400 allemaal

De mogelijkheden zijn enorm. De lay-out is precies zoals professionele DJ controllers ingericht. Twee zeer soepele decks, hele precieze en goed bereikbare draaiknoppen, buttons en niet te vergeten, de zeer soepel bedienbare schuifregelaars.

De weerstand van de schuifregelaars is zodanig dat je met de vingervlugheid van een DJ heerlijk kunt mixen en regelen. Met een uiterst precieze uitput naar de rekordbox software. Zonder vertraging. Exact zoals jij dat wil.

Even op een rijtje wat de Pioneer DDJ-400 onder andere in huis heeft:

– Sound Color FX en Beat FX met curves
– Beat FX-functie
– Sampler
– Hot Cue’s
– Manual jump
– Beat jump
– Trim cut
– Equalizer
– Looping
– Gain control
– Crossfader

Een kleine demonstratie van de DDJ-400 DJ controller zie je op deze video. Lang niet alle functies worden hier benut, maar het geeft een idee wat je er zoal, in de eenvoudige basis, mee kunt doen.

Ingebouwde lessen

De rekordbox DJ software heeft ingebouwde tutorials waarmee je alle functies van de Pioneer DDJ-400 leer kennen. Zo leer je snel alle basishandelingen en speciale functies toe te passen.
Je leert hoe je twee nummers gelijk laat lopen in hetzelfde ritme, hoe je loops maakt en hoe je speciale effecten kunt toepassen in je mix. Ook het bedien van de jog-wheels is een dingetje wat je elke DJ in het echt ziet doen, en wat je ook hier precies zo kunt leren.

Echt, deze DJ controller is dé perfecte start voor elke serieuze DJ liefhebber, met zoveel opties dat je er een mega goede mix mee kunt maken welke je zonder blikken of blozen kunt laten horen voor een groot publiek.

Of je laat jezelf groeien online, waar je je als DJ kunt profileren door je mixen te uploaden naar mixcloud bv. Of op je eigen youtube-kanaal.

Rekordbox DJ gebruiken

Rekordbox DJ samen met de Pioneer DDJ-400

Rekordbox DJ samen met de Pioneer DDJ-400


De software is heel gebruiksvriendelijk en logisch opgezet. Je kunt met je muis alles bedienen, ook de zichtbare knopjes. Dus of je nu een schuifregelaar of draaiknop op de controller bedient of op het scherm, het resultaat is hetzelfde.

Het selecteren van de tracks vanuit de mappen aan de linkerzijde is heel eenvoudig te doen. Je kunt ook tracks selecteren met de knoppen op de controller. Als je dit een beetje gewend bent, schakel je snel over op een andere track. Zo hoef je niet telkens naar je muis te grijpen. Het is als DJ immers de bedoeling dat je alles vanuit de DJ controller onder controle hebt.

Rekordbox DJ mappenstructuur


Indien je een map aan de linkerzijde selecteert, komen alle nummers die in die map staan tevoorschijn in de tracklist in het midden. Van daaruit kun je een track selecteren en middels de linker of rechter [ LOAD ] button “inladen” in respectievelijk het bovenste of onderste track-spoor.

MP3, AAC, WAV, AIFF formaat

De tracks die je laad dienen in het MP3, AAC, WAV of AIFF formaat te zijn. Zodra een nummer is “geladen” wordt deze door de software automatisch geanalyseerd. Als dit klaar is dan zie je ook de visuele wave-vorm in de tracklist verschijnen en zijn de beats zichtbaar in het nummer d.m.v. verticale streepjes in het wave patroon. En hiermee kun je tracks dan weer synchroniseren met elkaar middels de controller.

Ook het BPM (Beats Per Minute) getal is dan bepaald en wordt zichtbaar getoond.

Het is dus zaak om je muziekcollectie te vinden of te downloaden in een van deze formaten. Er zijn legio programma’s op het internet te vinden die diverse formaten kunnen omzetten naar het gewenste formaat.

Rekordbox DJ tips

Naast de genoemde ‘Tutorial’ functie in Rekordbox DJ, heeft de Pioneer DDJ-400 ook de optie ‘Track Suggestion’. Hiermee geeft Rekordbox DJ automatisch tracks weer die het best overeenkomen met de track die je op dat moment aan het draaien bent. Daarnaast is de DDJ-400 compatibel met de Rekordbox DJ functie voor het delen van je muziek via social-media als Mixcloud, YouTube en KUVO.

Downloads

Hier vind je enkele links voor het downloaden van de rekordbox software en de handleiding van de DDJ-400:

Download rekordbox software versie 6

Versie 6 werkt met een abonnement. Je kunt versie 6 niet activeren met de bijgeleverde license key. Dat kan alleen met versie 5 van de software. Die is daarna dan ook van jou.

Download rekordbox software versie 5

Download Pioneer DDJ-400 handleiding

Specificaties van de Pioneer DDJ-400

– Ingebouwde geluidskaart
– Meerdere effecten tegelijk per kanaal mogelijk
– Trim Pots
– Digitale VU meters op elk kanaal
– High Pass en Low Pass filter op elk kanaal
– Voeding middels USB kabel, dus geen externe voeding nodig
– Frequentie bereik: 20 Hz – 20 kHz
– Aansluitingen: microfoon: 6.3 mm TS jack
– Master out: RCA
– Hoofdtelefoon monitor: 3.5 mm stereo mini jack
– USB: USB type B naar USB 2.0
– Afmetingen: 482 x 58.5 x 272.4 mm
– Gewicht: 2.1 kg

DDJ-400 controller kopen

Je kunt de DDJ-400 uitstekend online kopen. Bij onderstaande webwinkels heb je altijd een goede service, garantie en retoursvoorwaarden. Kijk op alle webwinkels in onderstaand overzicht om te zien wat de actuele prijs is. En ook of er voorraad is en hoe snel ze de DDJ-400 versturen. Wil je een complete DJ-set kopen met deze controller er bij? Kijk dan op onze pagina over DJ-sets waarbij er diverse complete DJ-sets worden beschreven.

Mixen met FX

Deze videos laten zien wat je allemaal kan met behulp van de sound FX: