De specialist in muziekinstrumenten
Home » Gitaren » Fender Squier Telecaster

Fender Squier Telecaster

Fender Squier Telecaster

De Fender Squier Telecaster, legendarisch betaalbaar

Voor beginnende gitaristen is het ongelofelijk belangrijk dat ze goed nadenken over de eerste (elektrische) gitaar die ze gaan kopen. In eerste instantie moet de gitaar natuurlijk betaalbaar zijn, maar daarenboven moet ze voldoende goed klinken om bijvoorbeeld ontmoediging tegen te gaan.

Fender Squier Affinity Telecaster

De zogenaamde Affinity Telecaster is misschien wel de meest uitstekende keuze voor de beginnende gitarist die op zoek is naar een (eerste) elektrische gitaar om te kopen. Het Telecaster model werd populair gemaakt door Fender, maar het is dochteronderneming Squier die een model heeft gelanceerd tegen een extra scherpe prijs.

Even om de verwarring uit de wereld te helpen:

- Fender is het "dure" merk wat het legendarische gitaarmodel "Telecaster" heeft gemaakt.
- Squier is een merknaam die overgenomen is door Fender.
- Het merk Squier werd opnieuw geactiveerd door Fender om het merk te worden voor goedkopere versies van Fender-gitaren zoals de Telecaster.
- Affinity is de naam van de serie gitaren die Squier maakt, zoals het model Telecaster en Stratocaster.

Dit artikel beschrijft het model Telecaster uit de Affinity serie van Squier. Ook wel de Affinity Telecaster genoemd.

Squier Telecaster kopen

Squier Affinity Telecaster

  • Keuze uit 30+ modellen
  • Voor 23:00 besteld morgen gratis in huis
  • Vanaf €199,- tot €450,-

Squier, onderdeel van Fender 

Squier Fender logo

Het is best mogelijk dat je dit niet weet, maar de Squier familie werd in het jaar 1965 opgekocht door het legendarische merk Fender. Misschien wel het belangrijkste doel van deze keuze was het op de markt brengen van een betaalbaarder versie van de ongelofelijk populaire Fender Telecaster. Daarvoor maakte het merk Squier verschillende keuzes, namelijk:

  •  De productie van de Affinity serie werd verplaatst naar Azië;
  •  Er werd gebruik gemaakt van uiterst efficiënte materialen;

    De bovenstaande twee keuzes hebben er voor gezorgd dat Squier erin is geslaagd om de Fender Telecaster, toch één van de populairste modellen van het merk ooit, betaalbaar te maken voor iedereen die overweegt om een elektrische gitaar voor beginners te kopen.

Uit welk materiaal is de Fender Squier Telecaster vervaardigd?

De Squier Telecaster is, vergelijkbaar met de Stratocaster, vervaardigd met behulp van een Alder behuizing. Voor de hals werd gebruik gemaakt van esdoorn. Eén van de weinige verschillen is terug te vinden in het feit dat men voor het fretboard op de Telecaster gebruik heeft gemaakt van esdoorn in plaats van rozenhout.

Voor de Affinity Telecaster geldt bovendien dat ze is voorzien van twee vintage-style single coil pickups. Deze werden aangebracht aan de hals, vlakbij de brug. Bovendien is er ook sprake van een drievoudige elementschakelaar. De bediening van dit alles gebeurt door middel van twee knoppen voor volume en toonsoort. Dit is alles bij elkaar gezien een vrij eenvoudige, maar vooral oerdegelijke setup voor een elektrische gitaar. Dit is dan ook absoluut een niet onbelangrijke troefkaart voor dit instrument.

Gitaarhoofd Affinity Telecaster van Squier
Affinity Telecaster brug


Verkrijgbaar in verschillende kleuren

De gitaren die deel uitmaken van het dochtermerk Squier van Fender zijn veelal verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Daar vormt deze Squier Affinity Telecaster geen uitzondering op, in tegendeel. De benamingen die voor de verschillende modellen in het leven zijn geroepen klinken bovendien als muziek in de oren.

Squier Fender Affinity Telecaster kleuren

Denk hierbij dan ook maar aan namen zoals "zeegroen", "zonsopgang" en natuurlijk is er ook nog de zogenaamde "boterkoek blond" uitvoering. Voor welke van deze verschillende uitvoeringen jij uiteindelijk zal kiezen is voornamelijk een persoonlijke keuze, want ze zijn allemaal even mooi.

Stem je gitaar volledig af op je persoonlijke voorkeuren!

Nog een bijzonder sterk voordeel waar je bij de Fender Squier Affinity reeks op kan rekenen is terug te vinden in het feit dat deze elektrische gitaar haast volledig kan worden afgestemd aan de hand van je persoonlijke voorkeuren. Dit kan worden gerealiseerd door middel van een zogenaamde guitar mod. Volgens heel wat experts is het Telecaster model van Squier dan ook één van de beste elektrische gitaren op de markt om zelf aan te passen.

De mogelijkheden waarover je beschikt om je Fender Squier Telecaster aan te kunnen passen aan je eigen voorkeuren zijn haast eindeloos. Het merendeel van de aanpassingen die doorgevoerd kunnen worden hebben uiteraard wel te maken met de hardware en de elektronica. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om de single-coil pickups te vervangen en kan je ook de knoppen en de schakelaar verwijderen en vervangen door een ander exemplaar. Het beste van dit alles? Dat ook al deze aanpassingen kunnen gebeuren tegen een lage prijs!

Squier Telecaster guitar mod kit

Een scherp geprijsd model van een legendarische gitaar 

De Fender Squier Telecaster kunnen we het best bestempelen als een voordelig geprijsde versie van het allereerste beroemde solid body-model dat door het merk Fender op de markt werd gebracht, namelijk de Fender Telecaster.

Squier Telecaster kopen

Squier Affinity Telecaster

  • Keuze uit 30+ modellen
  • Voor 23:00 besteld morgen gratis in huis
  • Vanaf €199,- tot €450,-

Deze gitaar horen we vandaag de dag bijvoorbeeld zeer vaak terug in niet alleen pop-, maar ook in rockmuziek. Dit is het gevolg van het feit dat deze gitaar bekend staat omwille van haar strakke, felle geluid. Dit is het gevolg van de aanwezige single-coil pickups waar deze gitaar mee is uitgerust, uiteraard in combinatie met de brugplaat van metaal.

Dit gezegd hebbende is het zo dat de Fender Squier Telecaster ook zonder probleem het ruigere distortion-werk aankan. Dit met behoud van diens heldere kern! Hoe dan ook, ben je op zoek naar een geweldige elektrische gitaar voor beginners die je ook nog eens kan bestellen tegen een ongelofelijk toegankelijk prijskaartje? Dan zal je niet anders kunnen dan vaststellen dat de Fender Squier Telecaster één van de beste keuzes is op de markt.

Squier Affinity Telecaster geluid

Het geluid is formidabel. Gewoonweg supermooi en helder. Bekijk onderstaande video voor een demonstratie van de Fender Squier Affinity Telecaster:

(Met dank aan https://www.youtube.com/watch?v=LKJqXY8kWdw)