De specialist in muziekinstrumenten
Home » Piano's » Yamaha digitale piano

Yamaha digitale piano

Yamaha digitale piano

De Yamaha digitale piano

Iedereen die een beetje bekend is met piano’s kent het merk Yamaha. Dit toonaangevende bedrijf is al vele jaren dé leidende producent op het gebied van akoestische en elektronische piano’s. Ondanks de populariteit van de akoestische piano, wordt de Yamaha digitale piano ook steeds meer geliefd.

Het merk Yamaha stamt al uit het jaar 1887. Oprichter Torakusu Yamaha bouwde in dit jaar zijn eerste harmonium. Ondertussen is het merk Yamaha zo uitgegroeid dat zij niet meer weg te denken is uit de pianomarkt. Met al meer dan 6 miljoen verkochte piano’s en vleugels, maakt Yamaha zeker haar reputatie waar.

Tegenwoordig is de Yamaha digitale piano ook razend populair. Sinds het begin heet de beroemde reeks digitale piano’s van Yamaha Clavinova. Clavinova betekent ‘Nieuwe Klavier’. Al 35 jaar lang wordt deze digitale piano geproduceerd. En elke keer weer voorzien van de nieuwste technologie.

Wat maakt een Yamaha digitale piano zo onderscheidend? Zodra je het oog voor detail ziet, dan weet je waarom een Yamaha digitale piano kopen een zeer goede keuze is. Wij vertellen je graag alles over deze piano. En leggen je uit wat de voordelen van de Yamaha digitale piano zijn.

Yamaha P45 digitale piano

Een Yamaha digitale piano kopen

Heb je besloten dat je een digitale piano wilt aanschaffen? Dan je bij het merk Yamaha op de beste plek. Deze producent maakt al jarenlange de beste (digitale) piano’s. Een Yamaha digitale piano kopen, is dan ook een echte investering. Koop jij je piano van het merk Yamaha? Dan kun je ten alle tijden rekenen op een betrouwbare producent.

Yamaha geeft namelijk altijd een garantie van tevredenheid aan hun klanten. Dit komt omdat de ingenieurs vele uren hebben gewerkt aan specifieke technologieën. Daarnaast worden de Yamaha digitale piano’s verkocht voor een scherpe prijs. Hierdoor ben je verzekerd van een zeer goede prijs-kwaliteit verhouding.

Van oorsprong is Yamaha een piano- en vleugelbouwer. Hierdoor voelen de digitale piano’s aan als een akoestisch instrument. En klinken ze ook zo. Dit gegeven maakt het kopen van een Yamaha digitale piano zo bijzonder.

De voordelen van een Yamaha digitale piano

De digitale piano’s van Yamaha beschikken allen over specifieke technologieën. Die door de ingenieurs van Yamaha speciaal voor Yamaha zijn uitgevonden. Denk hierbij aan de graduele hamer-actie toetsensets, de gepatenteerde wave sampling technologie en een groot scala aan toon- en stemselecties. Dit zijn enkele voorbeelden van de technologieën van de Yamaha digitale piano.

Een van de belangrijkste voordelen van de Yamaha digitale piano is dan ook de vooruitstrevende technologie. Wil jij een Yamaha digitale piano kopen? Dan ben je altijd verzekerd van de laatste technologie. Bovendien is Yamaha op veel vlakken leider in innovatieve technologie.

Piano spelen zonder geluidsoverlast

Nog een groot voordeel van een digitale piano is het feit dat je kan spelen met een hoofdtelefoon op. Zo kun je ongestoord midden in de nacht spelen zonder iemand wakker te maken. Ook de rest van het gezin heeft geen last van je als je lekker aan het oefenen bent.

Oostendorp Yamaha Digitale Piano kopen

Voor wie is de Yamaha digitale piano geschikt?

De piano’s van Yamaha zijn geschikt voor alle soorten spelers. Voor zowel de beginnende speler als de toppianist. Echter, de een zal wel een ander soort Yamaha digitale piano gebruiken dan de ander. De digitale piano’s van Yamaha kunnen daarom in doelniveau verschillen.

Elke pianospeler heeft zijn of haar eigen specifieke wensen. Elke beginnende speler of al ervaren speler is anders en heeft daardoor verschillende eisen en wensen. Voordat je als pianospeler een Yamaha digitale piano gaat kopen, is het aan te raden je goed te laten voorlichten.

Yamaha biedt namelijk digitale piano’s aan voor de beginnende pianist. En daarnaast worden er ook digitale piano’s aangeboden voor de meer ervaren speler. Echter, het gaat vooral om het gevoel wat jij als pianospeler krijgt bij de piano. Het moet voor jou goed voelen wanneer je besluit om een Yamaha digitale piano te kopen.

Het ene soort piano past beter bij een bepaalde pianospeler dan het andere soort piano. Yamaha maakt hierin een onderscheid tussen een digitale piano voor beginners en een meer geavanceerde piano.

Voor beginners

De Yamaha digitale piano voor beginners legt de nadruk meer op simpliciteit en kwaliteit dan op het aantal functies. Hierdoor is deze makkelijker in gebruik. De focus van deze digitale piano’s ligt op de draagbaarheid en betaalbaarheid.

Voor ervaren pianisten

De meer geavanceerde piano’s zijn bedoelt voor de meer ervaren spelers. Deze digitale piano’s beschikken namelijk over veel meer mogelijkheden en eigenschappen.

Demonstratievideo van de Yamaha Arius YDP-144 Digitale Piano

Zoals je ziet, zijn de Yamaha digitale piano’s zowel voor de beginnende speler als voor de top-artiest bedoeld. Door de jarenlange ervaring van Yamaha weten zij precies wat welke speler nodig heeft. Wil je dus een Yamaha digitale piano kopen? Dan ben je bij Yamaha aan het goede adres. Ongeacht wat voor speler je bent!

Voordat je een Yamaha digitale piano koopt, is het verstandig om jezelf goed te informeren. Zeker als beginnend speler. De informatie op deze pagina zal je daar zeker bij helpen.

Toepassingen van de Yamaha digitale piano

Het merk Yamaha biedt een breed assortiment aan digitale piano’s. Je vindt er bijvoorbeeld meer compacte modellen. Deze zijn vaak het meest geschikt voor beginners. Maar in het assortiment vind je ook zeer uitgebreide modellen met houten toetsen in een compleet meubel.

Er is zijn dus tal van keuzemogelijkheden. Elk model is geschikt voor verschillende doeleinden. Een compact model is bijvoorbeeld makkelijker mee te nemen. De digitale piano van Yamaha is dus voor diverse toepassingen geschikt en heeft vele extra’s t.o.v. een gewone klassieke piano:

 • Voor beginners
 • Voor gevorderden
 • Met hoofdtelefoon te gebruiken

Verschillende soorten digitale piano’s

Op de digitale pianomarkt zijn veel verschillende soorten piano’s te vinden. Veel goede piano’s zijn van het merk Yamaha. Deze digitale piano’s kun je beschouwen als het beste van het beste.

Elk type piano van Yamaha heeft zijn eigen specifieke eigenschappen. Alle piano’s hebben hun eigen mix van functies en stijlen. Wil jij een Yamaha digitale piano kopen? Dan hangt het type piano dus volledig van jouw smaak en wensen af.

CLP en YDP serie digitale piano

Sinds jaar en dag heet de serie digitale piano’s van Yamaha de Clavinovaserie. Deze serie wordt ook wel de CLP-serie genoemd. Daarnaast is er de YDP-serie digitale piano’s van Yamaha.

YDP serie voor beginners

De YDP-serie staat bekend als de meest geschikte piano voor beginners. Deze piano’s onderscheiden zich door hun simpliciteit en kwaliteit. Bovendien beschikken deze modellen over een volledig aanslaggevoelig klavier en een zeer goede klank. Raak je heel licht een pianotoets aan? Dan hoor je onmiddellijk geluid!

Yamaha YDP modellen

CLP serie voor gevorderden

De CLP-modellen staan vooral bekend om hun uitmuntende kwaliteit. Daarnaast beschikken deze digitale piano’s over tal van mogelijkheden en eigenschappen. De CLP-serie digitale piano’s beschikken over een wat vollere klank dan de YDP-serie. Hierdoor zijn ze vooral geschikt voor de wat meer ervaren speler.

Yamaha CLP modellen

Diverse mogelijkheden van de digitale piano

De uiteindelijke aankoop hangt natuurlijk af van de klant. De wensen en eisen van de speler moeten in overeenkomst zijn met de digitale piano. De ene pianospeler wil bijvoorbeeld een draagbare digitale piano. Terwijl de andere speler liever over meer functies en eigenschappen op de digitale piano beschikt.

Bij Yamaha is er voor elk wat wils. De ene digitale piano is bijvoorbeeld goedkoper, maar beschikt over een lagere selectie aan stemmen. Een andere piano is compacter waardoor deze draagbaarder is. Daarnaast zijn er digitale piano’s die een erg hoge kwaliteit hebben, maar daardoor ook duurder zijn.

Enkele eigenschappen die alle Yamaha digitale piano’s hebben zijn:

 • Met speciale gratis Smart pianist-app voor iOS en Android
 • Met opnamefuncties
 • Diverse effecten en klanksoorten
 • Demo songs & songbook
 • Interne versterker met luidsprekers
 • Hoofdtelefoonaansluiting

Zo zie je maar weer: elke digitale piano heeft zijn eigen stijl en karakteristieken. Wil jij een Yamaha digitale piano kopen? Dan is het belangrijk om van te voren goed na te denken wat je eisen zijn. Bovendien is het aan te raden om met een deskundige te praten. Hierdoor krijg je professioneel advies over de digitale piano.

De prijzen van een Yamaha digitale piano

De prijs-kwaliteit verhouding van alle Yamaha piano’s is erg goed. Daarom zijn de Yamaha digitale piano’s ook erg goed verkoopbaar. Wanneer je besluit een Yamaha digitale piano te kopen, dan investeer je namelijk in een goed instrument.

De digitale piano’s van Yamaha zijn altijd voorzien van de laatst ontwikkelde technologieën. De ingenieurs werken namelijk vele uren om altijd de nieuwste technologieën toe te kunnen passen. Hierdoor loopt jouw digitale piano nooit achter.

Er zijn veel verschillende type digitale piano’s. Elke piano’s heeft zijn eigen functies en specificaties. Hierdoor lopen de prijzen ook uiteen. Voor elke prijscategorie is er dus wel een digitale piano te vinden.

YDP Yamaha piano’s zijn te koop voor ongeveer € 700,- tot € 1000,-

CLP Yamaha piano’s zijn te koop vanaf € 4200,- tot ongeveer € 8200,-

Yamaha heeft een speciale plek op de pianomarkt. Wil je je piano verkopen? Dan ben je altijd verzekerd dat je een goede prijs krijgt. De waarde van een Yamaha piano gaat namelijk niet snel verloren.

Yamaha digitale piano’s uit de YDP serie voor beginners:

Yamaha Arius YDP-144B Black digitale piano

Yamaha Arius YDP-145B Black digitale piano

 • Uit de bekende YDP serie van Yamaha
 • Realistisch gevoel van een echte piano
 • De beste keus voor beginners

Laat je goed adviseren!

Wil jij een digitale piano van Yamaha kopen? En ben je een beginnende speler? Dan is het belangrijk om de juiste productinformatie in te winnen. Bekijk de diverse modellen op deze pagina om te zien wat het beste bij jou past.

Ben je al een meer ervaren speler? Dan kan het fijn zijn om deskundig advies te krijgen van een professional. Een deskundige kan jou namelijk alle relevante informatie geven en precies de juiste Yamaha digitale piano aanraden.