De specialist in muziekinstrumenten
Home » Gitaren » Gitaar kopen beginner

Gitaar kopen beginner

Gitaar kopen beginner

Een beginnersgitaar kopen ? Dit is voor jou de beste keuze !

Eén van de eerste dingen die je zal moeten doen wanneer je gitaar wil leren spelen is natuurlijk het aanschaffen van een geschikte gitaar. Het kopen van een goede beginners gitaar is niet in het minst belangrijk omdat dit er voor moet zorgen dat je motivatie op pijl kan worden gehouden.

De verkeerde gitaar kopen als beginner kan er namelijk voor zorgen dat de muziek die je maakt helemaal niet in de smaak valt. Het gevolg daarvan is dat je wellicht niet gemotiveerd zal zijn om verder te leren gitaar spelen. Dat zou natuurlijk jammer zijn, want gitaar kunnen spelen is ronduit geweldig.

Wil jij ook graag ontdekken welke gitaar voor beginners nu precies interessant is? Dat is mogelijk hier op deze pagina!

Best beoordeelde beginnersgitaren

Best beoordeelde beginnersgitaren

De keuze tussen een akoestische en een elektrische beginners gitaar

Het spreekt voor zich dat er op de markt verschillende soorten gitaren zijn terug te vinden. We maken op dit vlak in eerste instantie een onderscheid tussen een akoestische en een elektrische gitaar. Voor veel mensen is het niet meteen duidelijk welke van beide opties nu voor hen precies de beste keuze is.

Geldt dat ook voor jou? Dan kan de onderstaande informatie je helpen bepalen wat nu precies de voor jou beste beginners gitaar is.

Waarom kiezen voor een akoestische gitaar?

Een akoestische beginnersgitaar zorgt er voor dat je de beschikking krijgt over een gitaar waarmee je muziek kan maken zonder dat er daarvoor gebruik moet worden gemaakt van een versterker.

Wil jij graag een akoestische beginnersgitaar kopen? Dan zal je kunnen vaststellen dat een dergelijke gitaar in verschillende varianten verkrijgbaar is. We maken wat dit betreft een onderscheid tussen de volgende opties:

1. Een klassieke gitaar met nylon snaren

Akoestische gitaar kopen beginner

2. Een western gitaar met stalen snaren

Western gitaar kopen beginner

Voor klassieke, Spaanse gitaren geldt dat ze zijn voorzien van zes nylon snaren. Drie van deze zes snaren zijn omwonden met metaal. De bredere hals waar een klassieke gitaar over beschikt zorgt er voor dat mensen die kiezen voor het kopen van een dergelijke gitaar kunnen rekenen op meer beschikbare ruimte tussen de snaren.

Bovendien valt het op dat gitaar spelen met een klassieke gitaar heel wat lichter is. Ook dit is uiteraard een gevolg van de nylon snaren.

Wil je graag een kwalitatieve en tevens ook goedkope gitaar kopen als beginner? Dan kan een klassieke, Spaanse gitaar voor jou zomaar de beste keuze zijn.

Van de western gitaren kan worden vastgesteld dat ze over een soortgelijke uitstraling beschikken als de klassieke, Spaanse gitaren. Het belangrijkste verschil schuilt dan ook in het gebruik van stalen in plaats van nylon snaren. Bovendien is de hals beduidend smaller en heeft de klankkast grotere afmetingen.

Het geluid dat wordt geproduceerd door Western gitaren is in de praktijk ook heel wat feller. Hou er rekening mee dat er ook zoiets bestaat als semi-akoestische western gitaren. Voor deze gitaren geldt dat ze eveneens te bespelen zijn met een versterker. Op deze manier kunnen ze nog meer volume produceren.

Een western gitaar wordt omwille van de stalen snaren doorgaans altijd gespeeld met een plectrum.

Waarom kiezen voor een elektrische gitaar?

Ben jij eerder geïnteresseerd in het kopen van een elektrische beginnersgitaar? Ook dat is uiteraard een mogelijkheid. De elektrische gitaar kan een prima keuze zijn voor de beginner die graag wil rocken.

Zowel de hals als de snaren van een elektrische gitaar vertonen sterke gelijkenissen met deze van een western gitaar. Voor een elektrische gitaar geldt evenwel dat ze vaak beschikt over een kleine(re) klankkast. Dit zorgt er voor dat ze in de meeste gevallen wordt gespeeld met behulp van een versterker.

elektrische gitaar kopen beginner

Wil je dus graag een elektrische beginners gitaar kopen? Hou er dan rekening mee dat je niet alleen een gitaar moet kopen, maar ook een gitaarversterker en een instrumentkabel. Voor beginnende gitaarspelers kan het omwille van deze reden interessant zijn om te kiezen voor een starterspakket.

Op deze manier kan je meteen beginnen met gitaar spelen. Let wel, ook een dergelijk starterspakket kan behoorlijk prijzig zijn. Overweeg dus altijd of je wel echt zo’n groot bedrag wil uitgeven.

Bovendien is een elektrische gitaar met versterker minder makkelijk mee te nemen, en heb je altijd een stopcontact nodig. Dus even meenemen naar het park is er niet bij.

Een voordeel is wel dat je met een elektrische gitaar kan spelen met een koptelefoon op, zodat je ongestoord kunt oefenen zonder de buren wakker te houden.

Waarom kies je als beginner best voor een echte beginnersgitaar?

Het aanbod van gitaren op de markt is tegenwoordig ongelofelijk uitgebreid. Het aanbod is zelfs zo groot dat het voor veel beginnende gitaristen bijzonder moeilijk is om te bepalen wat nu precies de meest interessante keuze is. In ieder geval, als je een gitaar gaat kopen als beginner moet er in de praktijk altijd rekening worden gehouden met enkele belangrijke aandachtspunten:

1. Kies niet meteen voor het duurste exemplaar dat je kan vinden

2. Zorg er voor dat de gitaar goed speelt en aangenaam klinkt

Een kwalitatieve beginners gitaar zorgt er voor dat je op een leuke manier gitaar kan spelen en dat zonder dat je rekening dient te houden met een aanzienlijk prijskaartje. Voor veel mensen die graag gitaar willen leren spelen geldt immers dat ze nog niet honderd procent zeker weten of dit wel echt iets voor hen is. Dat is ook niet meer dan logisch.

Door het aanschaffen van een dure gitaar voor een ervaren speler maak je het jezelf niet alleen extra moeilijk om gitaar te leren spelen, daarnaast moet je er ook onnodig veel geld voor betalen.

De keuze voor een voordelige, maar kwalitatieve beginners gitaar zorgt er voor dat je niet alleen geld kan besparen, daarnaast kom je te beschikken over een gitaar die je eigenlijk altijd kan blijven gebruiken.

Heb je al wat meer ervaring opgedaan en trek je er met vrienden bijvoorbeeld op uit om te gaan kamperen? Dan kan je die beginners gitaar nog altijd daarvoor gebruiken! Maar let wel op, koop dan een akoestische gitaar, daar heb je immers geen stopcontact voor nodig.

In ieder geval mag het duidelijk zijn, als beginnende gitaarspeler is het altijd de beste keuze om te kiezen voor een prijs-kwaliteit goede beginners gitaar.

Best beoordeelde beginnersgitaren

Best beoordeelde beginnersgitaren

Welke gitaar voor beginners kun je het beste kopen?

Bovenstaande informatie heeft je daar beslist bij kunnen helpen. Om de keuze voor jou nog eenvoudiger te maken hebben we echter nog vijf uitstekende beginners gitaren voor je uitgezocht en hieronder op een rijtje gezet.

Fender Classic Design CD-60S Natural

1) De Fender CD-60S

Een goede en tevens ook betaalbare western gitaar voor de beginnende gitarist is de Fender CD-60S. Het betreft hier een gitaar die beschikt over een aangenaam nekprofiel welke er om bekend staat speciaal te zijn ontworpen om het spelen te vergemakkelijken. Wil je graag een beginnersgitaar kopen waarbij het speelplezier en comfort centraal staan? In dat geval kan het zeker een aanrader zijn om de Fender CD-60S te overwegen.

 • Akoestische westerngitaar
 • Hoog speelgemak
 • Stalen snaren
 • Laatste prijs: € 209,-
yamaha_fg800

2) De Yamaha FG 800

De gitaren die op de markt worden gebracht door Yamaha staan er om bekend over een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding te beschikken. De Yamaha FG 800 is één van de beste akoestische gitaren van het merk voor beginners. Opmerkelijk aan deze gitaar is dat ze volledig met de hand wordt gebouwd. Dat is zeer uitzonderlijk voor een gitaar in deze prijsklasse. Deze prima klinkende akoestische gitaar beschikt over een geweldige resonantie waardoor ze het hart van heel wat beginnende gitaristen ongetwijfeld zal weten te veroveren.

 • Yamaha westerngitaar
 • Superkwaliteit gegarandeerd
 • Stalen snaren
 • Laatste prijs: € 279,-
Epiphone_DR-100VS

3) De Epiphone DR-100

Wil je graag een goede, maar tegelijkertijd ook goedkope gitaar beginner kopen? Dan is ook de Epiphone DR-100 het overwegen zeker waard! Dit is ongetwijfeld één van de beginners gitaren die beschikt over een geweldige prijs-kwaliteitverhouding. Ondanks het bescheiden prijskaartje klinkt de gitaar werkelijk prima. Bovendien is ze ook uitstekend afgewerkt. Met dit instrument zou je in principe ook zonder probleem op een podium kunnen spelen. Eén ding staat vast, met de Epiphone DR-100 kies je voor een prima beginners gitaar waar je zonder twijfel erg lang genot van zal hebben!

 • Akoestische westerngitaar
 • Hoog speelgemak
 • Stalen snaren
 • Laatste prijs: € 155,-
Yamaha EG112U BL

4) De Yamaha Pacifica 112 J BL elektrische gitaar

Kies je toch liever voor een elektrische beginnersgitaar? Dan is de Yamaha Pacifica 112 J BL elektrische gitaar een meer dan te overwegen optie. Met deze elektrische gitaar haal je werkelijk een absolute topper in huis voor weinig geld. Dit instrument is reeds op de markt verkrijgbaar sinds het jaar 1993 en is door de jaren heen uitgegroeid tot één van de best verkopende Yamaha gitaren. De Pacifica 112 is een ergonomisch instrument welke over een ongelofelijke diversiteit beschikt. Zowel de hardware als de afstelling van de gitaar staan er beiden om bekend ronduit uitstekend te zijn.

 • Yamaha elektrische gitaar
 • In vele kleuren verkrijgbaar
 • 3 jaar garantie
 • Laatste prijs: € 245,-
Squier_Bullet_Mustang_HH_RW_Black

5) De Squier Bullet Mustang HH

Bij een elektrische gitaar voor beginners kopen kan je eveneens kiezen voor het kopen van de zogenaamde Squier Bullet Mustang HH. Het betreft hier een zogenaamde short scale gitaar waardoor de hals over een kortere mensuur beschikt in vergelijking met een standaard exemplaar. Deze gitaar is omwille van deze reden uitermate geschikt voor zowel kinderen als mensen met kleine handen. De Squier Bullet Mustang HH is één van de prijsvriendelijkste elektrische gitaren (voor beginners) op de markt. Door de jaren heen hebben ook heel wat experts zich uitermate positief uitgelaten over deze gitaar. Onder hen onder meer Kurt Cobain! Hij beschreef deze elektrische gitaar onder meer als een fijne en polyvalente gitaar.

 • Stoere Fender lookalike
 • Hoog speelgemak door kortere mensuur
 • 3 jaar garantie
 • Laatste prijs: € 167,-

Enorme keuze aan goede gitaren om te beginnen

Als je gitaar wilt gaan spelen dan heb je dus aardig wat keus om mee te beginnen. Een akoestische (western)gitaar of een elektrische gitaar. En de prijzen zijn ook nog leuk.

Pas later als je er echt mee door wilt gaan dan kan je altijd nog kijken naar een gitaar uit het duurdere segment. Misschien wil je wel een echt Stratocaster elektrische gitaar, of een echte Spaanse merkgitaar.

Voorbeeld van hoe een gitaar met nylon snaren klinkt:

( Met dank aan de originele video: https://youtu.be/JL4w3ixUDdw)

Voorbeeld van hoe een akoestische gitaar met stalen snaren klinkt:

( Met dank aan de originele video: https://youtu.be/JL4w3ixUDdw)

Voorbeeld van hoe een elektrische gitaar klinkt:

( Met dank aan de originele video: https://youtu.be/jwN5jUdoE1w)

Best beoordeelde beginnersgitaren

Best beoordeelde beginnersgitaren