De specialist in muziekinstrumenten
Home » Microfoons » Karaoke microfoon

Karaoke microfoon

Karaoke microfoon

De beste karaoke microfoon !

Wil je graag een super leuke avond organiseren met vrienden of familie of gewoon gezellig met je gezin? Dan gaat er wellicht niets boven een avondje karaoke!

Voordat je zo'n avond kan plannen spreekt het voor zich dat je de beschikking moet hebben over een karaoke microfoon. Veel mensen denken dat het aanschaffen van zo'n microfoon gepaard gaat met een behoorlijk kostenplaatje, maar dat is helemaal niet juist, in tegendeel. Door je even te verdiepen in de informatie op deze pagina ontdek je meteen alles over het kopen van een bluetooth karaoke microfoon en waar je rekening mee moet houden.

Microfoon Karaoke

Wat is een karaoke microfoon precies?

Er zijn op de markt natuurlijk heel wat verschillende soorten microfoons terug te vinden. Bij een karaoke microfoon is het uiteraard zo dat de nadruk komt te liggen op het zingen.

Dit gezegd hebbende is het zo dat deze microfoons niet geschikt zijn voor professioneel gebruik. Het opnemen van muziek in een muziekstudio of bijvoorbeeld het geven van een concert is met zo'n microfoon dan ook niet mogelijk.

De meeste mensen die tegenwoordig een dergelijke microfoon wensen aan te schaffen kiezen voor een bluetooth exemplaar. Dat is niet zo vreemd, want op deze manier wordt je niet langer geconfronteerd met vervelende kabels. Ook wanneer je van plan bent om een microfoon voor karaoke te kopen zal je rekening willen houden met het bestaan van verschillende uitvoeringen.

1) Een bluetooth karaoke microfoon voor kinderen

In eerste instantie is het zo dat er speciale karaoke microfoons in het leven zijn geroepen voor kinderen. Deze microfoons zijn eigenlijk geschikt om gebruik van te maken voor alle leeftijden. Opvallend is onder meer dat deze microfoons natuurlijk veelal over opvallende kleuren beschikken.

Daarnaast zijn ze ook veelal voorzien van een aantal fijne extra's. Het gaat hierbij dan onder meer om een echo effect en om een stemvervormer. Er zijn zelfs karaoke microfoons die zijn uitgerust met een heuse selfie functie!

2) Een karaoke microfoon met ingebouwde luidsprekers 

Een type microfoon om karaoke mee te zingen die in de praktijk ongelofelijk populair blijkt te zijn is de uitvoering die beschikt over ingebouwde speakers. Dergelijke karaoke microfoons zijn populair omdat je ze niet verplicht dient aan te sluiten op een geluidsinstallatie om van je te kunnen laten horen.

3) Karaoke microfoons met recordfunctie

Nog een derde soort van karaoke microfoon is uitgerust met een speciale recordfunctie. Zou jij dus met andere woorden graag de liedjes die je zelf zingt willen opnemen zodat je ze later nog even terug kan beluisteren? Dat kan! Je moet er wel rekening mee houden dat er voor het realiseren van de opnames een smartphone of een tablet is vereist.

Een losse karaoke microfoon kopen of kiezen voor een karaokeset?

Op het ogenblik dat je van plan bent om een microfoon voor het zingen van karaoke te kopen zal het je meteen opvallen dat er op de markt tal van verschillende opties zijn terug te vinden. Eén van de keuzes die je ook zal moeten maken gaat tussen het kopen van een losse microfoon of een complete karaoke set.

Voor mensen die het graag wat professioneler willen aanpakken kan deze laatste optie het overwegen waard zijn. Bij het aanschaffen van een dergelijke set krijg je dan ook niet alleen de beschikking over één of meerdere microfoons, daarnaast kan je ook meteen gebruikmaken van speakers. In een dergelijke set kan zelfs ook een versterker zijn terug te vinden met soms zelfs een Jellybal lichteffect voor het creëren van de mooiste effecten. Het kopen van een dergelijke set kan het overwegen waard zijn, maar is in de praktijk uiteraard wel wat duurder in vergelijking met het aanschaffen van een gewone, losse karaoke microfoon.

De MAX KM01, 's werelds populairste karaoke microfoon

130137_max-km01-karaoke-microfoon-met-ingebouwde-speaker-bluetooth-en-mp3-zilver_6

MAX KM01 Karaoke Microfoon

 • Bluetooth
 • Ingebouwde speaker
 • MP3 speler
 • Laatste prijs: € 17,95

Zou jij ook graag willen overgaan tot het aanschaffen van een speciale karaoke microfoon, maar wil je graag alleen maar genoegen nemen met het beste van het beste? In dat geval kan het voor jou de moeite waard zijn om de MAX KM01 bluetooth karaoke microfoon aan te schaffen.

Er zijn heel wat verschillende eigenschappen die er voor zorgen dat deze microfoon zich veruit het beste leent voor een avondje karaoke zingen. Het gaat hierbij onder meer om de ingebouwde accu. Deze zorgt er voor dat deze microfoon volledig draadloos kan worden gebruikt. Dat is uiteraard nog niet alles.

Bij het kopen van de MAX KM01 zal je kunnen vaststellen dat je kiest voor een karaoke microfoon die is voorzien van heel wat extra's. Niet alleen is ze dan ook uitgerust met bluetooth, daarnaast fungeert ze ook als MP3-speler, is er een echo effect aan boord en een stemvervormer en zelfs een heuse selfie functie.

 • Bluetooth
 • MP3 speler
 • Echo effect
 • Stemvervormer
 • 6W versterker & speaker
 • Oplaadbare accu
 • Selfie functie
 • Hoofdtelefoonaansluiting
 • Connectie met Android en iOS smartphone

Zou je graag naar je (eigen) muziek willen luisteren in de kamer terwijl niemand anders daar last van heeft? Ook dat is mogelijk, want deze bluetooth karaoke microfoon beschikt eveneens over een hoofdtelefoonaansluiting. Je kan de microfoon op deze manier ook met behulp van een (niet meegeleverde) kabel aansluiten op een stereo installatie.

Alle extra functies waar deze MAX KM01 over beschikt zijn natuurlijk erg mooi meegenomen. Het belangrijkste is en blijft echter de kwaliteit van de zang. Om een zo optimaal mogelijke kwaliteit te kunnen realiseren beschikt deze bluetooth karaoke microfoon over niet alleen een popfilter, maar ook ruisonderdrukking. Op deze manier kan het windruis op een efficiënte manier worden weggefilterd waardoor jouw zangkunsten pas echt op de meest optimale wijze tot uiting komen.

Max KM01 karaoke microfoon controls knopjes

Bovendien zorgt het instelbare echo-effect er op haar beurt voor dat er nog een extra professionele touch kan worden gerealiseerd. Het mag dan ook duidelijk zijn, voor mensen die van plan zijn om een draadloze karaoke microfoon te kopen is dit exemplaar wellicht veruit de beste keuze!