De specialist in muziekinstrumenten
Home » Muziek software » FL Studio

FL Studio

FL Studio

FL Studio is gebouwd voor muzikanten zoals jij


FL Studio is het resultaat van meer dan 20 jaar continue ontwikkeling en is daarmee een van de beste DAW (Digital Audio Workstation) software geworden. De FL in de naam FL Studio staat voor Fruity Loops zoals de software vroeger heette.

FL Studio is de beste manier om de muziek uit je brein naar je luidsprekers te krijgen. Alles wat je maar kunt dromen qua muziek kun je maken met FL Studio. If you can dream it you can produce it !

Veel van 's werelds beste dj's en producers begonnen met het downloaden van de proefversie van FL Studio, waarmee ze voor het eerst een kleine studio maakten. Nu kun je zelf gaan werken met de beste DAW ter wereld, waar de grote namen mee werken.

Denk aan Afrojack, Basshunter,  Deadmau5,  Jay Hardway,  Martin Garrix, Mike Oldfield, Oliver Heldens, Ummet Ozcan en Jonas Aden.

FL Studio uitvoeringen

FL Studio heeft in grote lijnen 4 uitvoeringen beschikbaar. Van instapversie tot volledige versie met alle plugins er bij. Beginnend bij FL Studio Fruity, welke voor de pure starter is, door naar de Producer versie welke al volwaardig genoeg is voor een goede muziek producer. De Signature versie is uitgebreid met mooie plugins en de All Plugins Edition zegt het al, deze is compleet met alle plugins die op het moment van kopen beschikbaar zijn. Uiteraard kun je klein beginnen en naar gelang de behoefte je FL Studio uitbreiden met de plugins die je zelf nodig hebt of wilt gaan gebruiken. Verderop bespreken we de diverse versies meer in detail.

FL Studio Fruity Edition

FL Studio Fruity

De virtuele muziekstudio op betaalbaar instapniveau

Laatste prijs € 97,-

FL Studio Producer Edition

FL Studio Producer

Alles-in-één virtuele studio. Volledige songcreatie met microfoonopname

Laatste prijs € 179,-

FL Studio Signature Edition

FL Studio Signature

Beste deal! Alles van de Producer Edition + meer geavanceerde plug-ins

Laatste prijs € 272,-

FL Studio All Plugins

FL Studio All-in

Het meest complete pakket met ALLE functies en native plug-ins

Laatste prijs € 499,-

FL Studio is een complete softwarematige muziekproductie-omgeving die echt alles biedt wat een veeleisende producent of muzikant wil. Als je een product van Image Line, de fabrikant van de FL Studio lijn, koopt, heb je levenslang recht op alle updates van alle door jou aangeschafte software en plugins.

Downloaden en activeren

Nadat je een van de FL Studio pakketten hebt aangeschaft, kun je zelf de software downloaden van de website van Image Line. Je krijgt bij de aanschaf een product registratiecode (activeringscode) waarmee je de software voor altijd activeert. Ook voor Mac gebruikers werkt deze code.

FL Studio 20

FL Studio 20 is de opvolger van FL Studio 12. Waarom ze geen versie 13 en verder hebben is omdat ze nu 20 jaar bestaan en vandaar dus dat ze versie 20 hebben uitgegeven. 

In de basis zijn alle versies zoals hierboven  weergegeven allemaal gelijk. Je koopt versie 20 van FL Studio en alleen de hoeveelheid uitbreidingen en plugins die er bij zitten bepalen uiteindelijk de vorm en de prijs die je betaalt voor het pakket.

Uitbreiden met plugins, effecten en instrumenten

Uiteraard kun je elke versie van FL Studio 20 uitbreiden met vele plugins waarbij er voor elke soort producer wel plugins zijn die bij hem of haar genre past. De prijsrange van deze plugins varieert van ongeveer €44,- tot €89,- per stuk.

Hardcore effect FL Studio
GrossBeat effect
Pitcher effect
Maximus-Monitor

Je hebt de keuze uit wel 24 plugins waarmee je je FL Studio pakket mee kunt uitbreiden. De meest uitgebreide versie van FL Studio 20 is de FL Studio All Plugins versie.

FL Studio ALL plugins editie

FL Studio All Plugins Bundle DAW software pakket

Het meest complete FL Studio pakket met ALLE plugins!

Laatste prijs € 808,-

FL Studio Plugins en instrumenten

FL Studio Plugins en instrumenten

FL Studio uitbreiden met Samples & Loops

Ook kun je je FL Studio uitbreiden met een geweldige collectie samples en loops. Je hebt de keuze uit wel 120 plugins om uit te kiezen. Je dient de plugins per stuk te kopen. De prijzen van FL Studio plugins varieren van €7,- euro tot wel ver boven de €100,-. Echter de meeste plugins kosten slechts een paar tientjes.

FL Studio Samples Loops Presets Plugins

FL Studio Samples Loops Presets Plugins

De basis van FL Studio

FL Studio is in de basis opgebouwd uit drie elementen: de patterns, song en de mixer. Deze 3 elementen staan aan de basis van elke track die je maakt.
Een track wordt in de playlist opgebouwd uit verschillende patterns uit de channel rack, en de mixer zorgt voor de balans tussen alle geluiden en instrumenten.

FL Studio 20 Producer Edition for Windows

FL Studio heeft alles wat je nodig hebt om anno 2021 een supervette track te maken: effecten, audio sends, sidechain control, next level automation, plugin delay compensatie en meer.

Browser and Playlist

Geen andere DAW bied zoveel flexibiliteit als de FL Studio Playlist. Van het uitlezen van midi/audio/volledige tracks tot het overlappen van samples tot volledige FL studio files.

Onderstaande video geeft een eerste indruk van de layout van FL Studio bij het opstarten van het programma. Te zien is hoe je heel eenvoudig kan in- en uitzoomen op alle tracks van het nummer. Alles is tot in detail in te stellen en te editen. Links in het browser menu zijn er ongeloofelijk veel opties en keuzes als het gaat om effecten, instrumenten en plugins. Als je eenmaal gewend bent om met dit programma te werken dan kun je werkelijk, zonder grenzen, alle muziek maken die je maar kunt dromen.

De FL Studio Producer Edition bevat meer dan 80 instrumenten en effecten voor het produceren van a tot z. Van synthesizers tot samplers, van compressie tot echo. Je kunt met deze versie alle muziek produceren die je maar bedenken kan, in elk genre.

FL Studio 20 setup

FLStudio 20: wat is er nieuw?

In onderstaande video wordt in detail uitgelegd wat er allemaal nieuw is in FL Studio versie 20.

Hoe begin je met FL Studio

In onderstaande video laten ze je de basis handelingen zien in een eenvoudige track. Alle bewerkingen komen even langs, en zo krijg je een goede indruk van wat FL Studio allemaal kan doen. Bedenk hierbij de vele plugins die er te krijgen zijn qua effecten, instrumenten en loops, en je hebt een stukje gereedschap waar je u tegen zegt. Het is niet voor nisk dat de allergrootste DJ's ter wereld FL Studio gebruiken !

Alle beschikbare softwarepakketten van FL Studio


FL Studio technische eigenschappen

FL Studio 20 werkt op Windows 7/8/10 (32-bit of 64-bit versies) of op macOS 10.11 of nieuwer. Verder moet de computer een 2GHz AMD of Intel Pentium 3 hebben met volledige SSE1. De software gebruikt 2 GB van vrije ruimte en de computer moet op z'n minst 1GB RAM hebben.Echter 4 GB of meer RAM wordt aanbevolen.

Ontwikkelaar:    Image-Line Software
Besturingssysteem     Android, iOS
Windows, macOS
Geschreven in: Object Pascal
Compatibiliteit:
Windows 7/8/10 (32-bit of 64-bit versies)
macOS: 10.11 of nieuwer
Schrijfruimte op je computer:
2 GB benodigd

Help & Support

FL Studio biedt enorm veel support en help voor hun producten. Zo is er een learning pagina waar je middels video's veel kunt leren.

Ook is er een zeer druk en goed gevuld forum waar alle gebruikers met elkaar kunnen communiceren over alles wat met FL Studio te maken heeft. Dan is er nog de FAQ sectie met uitgebreide informatie en als je nergens je antwoord kunt vinden is er altijd nog de mogelijkheid om contact op te nemen met FL Studio zelf middels een online formulier waar je een support-ticket kunt aanmaken.

FL Studio logo