De specialist in muziekinstrumenten
Home » Kinder keyboard » Kinder keyboard

Kinder keyboard

Een kinder keyboard kopen, want jong geleerd is oud gedaan!

Heel wat kinderen dromen er van om zelf muziek te kunnen spelen. In het bijzonder het spelen van muziek op een keyboard is iets waar heel wat kinderen en jongeren door aangetrokken worden.

Bij het kopen van een kinder keyboard zijn er in de praktijk altijd verschillende zaken waar je rekening mee dient te houden. Veel mensen zien deze aandachtspunten over het hoofd waardoor ze uiteindelijk het verkeerde exemplaar bestellen.

Wil jij een dergelijke miskoop graag voorkomen? Ontdek dan op deze pagina waar je bij het kopen van een kinder keyboard zeker en vast rekening mee zal willen houden!

Populaire kinder keyboards van dit moment : 

De beste kinder keyboards kopen

Waarom is een kinder keyboard kopen interessant?

Een kind kan op een zeker ogenblik dan wel de ambitie hebben om muziek te leren spelen, niemand geeft je de garantie dat hij of zij daar ook echt mee zal doorzetten. Dit is één van de eerste redenen waarom het kopen van een kinder keyboard de moeite waard kan zijn.

Op deze manier krijgt je kind als het ware een eerste kennismaking met op die wijze muziek maken terwijl het jou als ouder de kostprijs van een echt professioneel keyboard zal besparen.

Bovenstaande is uiteraard niet alles. In de praktijk kan er namelijk worden vastgesteld dat een keyboard dat is gemaakt voor een kind over bepaalde, specifieke eigenschappen dient te beschikken. Zo moet er niet alleen aandacht worden besteed aan de gebruiksvriendelijkheid van het instrument, maar moet er ook rekening worden gehouden met het aantal toetsen.

Over hoeveel toetsen moet een keyboard voor kinderen beschikken?

Eén van de belangrijkste aandachtspunten waar je bij het bestellen van een kinder keyboard rekening mee moet houden is het aantal toetsen waar ze mee is uitgerust.

Voor kinderen die ouder zijn dan vier jaar geldt bijvoorbeeld dat het keyboard over ten minste 61 toetsen dient te beschikken. Bovendien wordt het aangeraden om hierbij te kiezen voor aanslaggevoelige toetsen.

Wil je je kind graag op muziekles sturen? Ook in dat geval is het belangrijk om er rekening mee te houden dat daarvoor een keyboard met minstens 61 toetsen is vereist.

Voor kinderen die jonger zijn dan vier jaar is het aantal toetsen uiteraard niet zozeer van belang. Voor hen zou je dan ook bijvoorbeeld gewoon een leuk speelgoedkeyboard kunnen kopen.

Max-kb1-keyboard-met-61-toetsen-en-trainingsfunctie

Een kinder synthesizer hoeft niet complex te zijn

Wanneer je het aanbod met kinder keyboards op de markt gaat bekijken zal je direct kunnen concluderen dat er ongelofelijk veel verschillende uitvoeringen bestaan. Natuurlijk lijkt het op het eerste zicht geweldig om je kind een keyboard te geven welke is voorzien van menig aantal verschillende functies, maar in de praktijk kan dat het leerproces sterk bemoeilijken.

In het bijzonder voor wat het kopen van een eerste kinder synthesizer betreft wordt het dan ook eigenlijk vooral aangeraden om te kiezen voor een degelijk instrument dat gebruiksvriendelijk is en niet over teveel overbodige functies beschikt.

Kinder keyboard
banner bekijk alles op bax-shop

Welk kinder keyboard kopen?

Het enorme aanbod met keyboards voor kinderen dat op de markt is terug te vinden maakt het niet eenvoudig om een goede keuze te maken.

Top 3 kinderkeyboards

Onderstaande kinder keyboards helpen je op weg om een goede keuze te maken. Je kunt beter de zoektocht voortzetten bij het overzicht van alle kinder keyboards die op dit moment te koop zijn:

Casio CTK 240 kinder keyboard
Casio CTK 240 keyboard

1) Casio CTK-240 keyboard

Het eerste kinder keyboard dat je zou kunnen overwegen om te kopen is de Casio CTK-240. Dit is een betaalbaar keyboard die het toch mogelijk maakt voor je kind om op een kwalitatieve manier met muziek bezig te kunnen zijn.

 • 49 toetsen
 • Ingebouwde luidsprekers
 • 50 songs & 100 ritmes & 100 verschillende tonen
 • Laatste prijs: € 104,-

Een belangrijk aandachtspunt bij dit keyboard is terug te vinden in het feit dat ze slechts is voorzien van 49 toetsen. Dit zorgt ervoor dat je kind met dit keyboard geen muziekles kan volgen.

De ingebouwde luidsprekers in het instrument maken het mogelijk voor je kind om in de woonkamer (of waar dan ook) muziek te spelen zonder dat er daarvoor extra monitors zijn vereist.

De Casio CTK-240 beschikt tot slot over 50 songs, 100 ritmes en 100 verschillende tonen.

Fazley FKB-120 kinder keyboard

2) Fazley FKB-120 61 toetsen keyboard

Dit is één van de best gewaardeerde keyboards waar je kind ongetwijfeld een geruime tijd zoet mee is. Ondanks de lage kostprijs van dit instrument krijg je ongelofelijk veel waar voor je geld.

 • 61 aanslaggevoelige toetsen
 • Ingebouwde luidsprekers
 • 422 verschillende klanken
 • Laatste prijs: € 106,-

Dit Fazley FKB-120 kinder keyboard is een bijzonder fraai instrument welke is uitgerust met een zeer ruim klankenpalet. In totaal kan je dan ook rekenen op een slordige 422 verschillende klanken.

Daarnaast zijn er ook heel wat ritmes aanwezig en begeleidingen. Tel daar ook nog eens een volwaardige 61 aanslaggevoelige toetsen bij op en je weet dat je hier met een absoluut top kinder keyboard te maken hebt.

Yamaha PSR-E373 kinder keyboard

3) Yamaha PSR-E373 keyboard met 61 toetsen

Bij het kopen van een keyboard voor je kind kan je ook altijd kijken in de richting van een Yamaha PSR-E373.

 • 61 aanslaggevoelige toetsen
 • Ingebouwde luidsprekers
 • 622 verschillende klanken & 48 drum / SFX kits
 • Laatste prijs: € 239,-

Het mooie van dit keyboard is dat ze niet alleen geschikt is voor de beginnende, maar tevens ook voor de meer ervaren speler. Je kind kan bij het bespelen van dit instrument onder meer aan de slag gaan met de zogenaamde Yamaha Education Suite-lesfunctie.

Deze zorgt ervoor dat je kind eenvoudig de juiste noten leert vinden. Bovendien is ook het oefenen van akkoorden op deze manier extra eenvoudig mogelijk.

Uiteraard beschikt het Yamaha PSR-E373 keyboard over een volwaardig toetsenbord uitgerust met 61 aanslaggevoelige toetsen.

Ongeacht het niveau van de persoon die muziek speelt is het mogelijk om gebruik te maken van de volle 622 klanken, waaronder 48 drum/SFX-kits.

banner bekijk alles op bax-shop

Bladmuziek voor keyboard

Zoek je al vast leuke bladmuziek voor je keyboard? Met eenvoudige liedjes en leuke lessen om te volgen? Kijk dan op de pagina met keyboard bladmuziek die we op onze site hebben staan.