De specialist in muziekinstrumenten
Home » Headsets » Koptelefoon kind

Koptelefoon kind

koptelefoon kind

Koptelefoon voor kinderen

Het bedenken van cadeaus voor kinderen is niet makkelijk. Je wilt geen kleren geven die binnen enkele maanden weer te klein zijn. Of speelgoed dat ze misschien niet eens willen.

Maar er is één ding waarvan we allemaal weten dat elk kind ervan kan genieten. En dat is een van de beste koptelefoons voor kinderen.

Als je echter denkt dat het kiezen van een koptelefoon voor kinderen alleen maar om coole ontwerpen gaat, dan heb je het mis. Elk kind heeft zijn eigen behoefte en voorkeuren. Om nog maar te zwijgen over de behoefte aan veiligheid en duurzaamheid.

Er zijn veel factoren die bepalen of een kinderkoptelefoon echt kindvriendelijk is. En omdat de keuze zo groot is weet je niet welke je moet kopen. Daarom hebben we deze uitgebreide gids voor je gemaakt.

In dit artikel laten we je de factoren zien waarmee je rekening moet houden bij het kopen van een koptelefoon voor een kind. Daaraan toegevoegd een lijst met de beste hoofdtelefoons voor kinderen waaruit je het beste kan kiezen.

koptelefoon voor kinderen

Kinderkoptelefoons zijn perfect voor kinderen die lekker zelf muziek willen luisteren en zijn te verkrijgen in alle kleuren, soorten en maten.

Hiermee kan je kind ongestoord spelletjes spelen of muziek luisteren op een smartphone, laptop of tablet. De koptelefoons voor kinderen beschikken veelal over een volumebegrenzing, zodat je niet bang hoeft te zijn dat het geluid gehoorschade aanricht. Tevens zijn ze heel licht maar toch stevig en daardoor gemakkelijk mee te nemen.

Wat zijn precies kinderkoptelefoons?

Over het algemeen is het veilig voor een kind om een normale koptelefoon te gebruiken. Echter als je een kindvriendelijke koptelefoon aanschaft, hoef je je helemaal geen zorgen te maken.

Wat zijn de verschillen tussen normale koptelefoons en koptelefoons voor kinderen?

Met beide soorten koptelefoons kan je kind naar muziek luisteren, maar normale koptelefoons hebben enkele risico's waarmee jouw kind te maken kan krijgen. Een kinderhoofdtelefoon heeft veiligheidsvoorzieningen die deze risico's verminderen.

Wat zijn de eventuele gevaren bij het gebruik van een normale koptelefoon?

- Voortijdig gehoorverlies
- Giftig materiaal
- Kleine onderdelen

Volumebescherming

Het allerbelangrijkste aan een koptelefoon voor kinderen is wel de aanwezigheid van volumebescherming. Hoe hard je de input ook zet van de telefoon of laptop, het volume wat uit de koptelefoon komt zal altijd tot een maximum begrensd worden.

Een normale koptelefoon kan te luid worden waarbij het geluid schadelijk kan zijn. Langdurige blootstelling aan geluid op een schadelijk niveau zal het gehoor kunnen beschadigen, met gehoorverlies tot gevolg .

De hier aanbevolen kinderhoofdtelefoons beschikken allemaal over een ingebouwde volumebegrenzing zodat je je geen zorgen hoeft te maken of het volume schade toebrengt aan de gevoelige oortjes van je kind.

Volumebegrenzing koptelefoon kind


Er is een wettelijke begrenzing van het volume van 85dB. Dit beschermt je kind tegen gehoorschade. De begrenzing is van toepassing op alle mobiele apparaten die voldoen aan de Europese richtlijnen voor volumebegrenzing.

Materiaalsoort

De koptelefoon bestaat uit verschillende onderdelen (hoofdband, oorschelpen, oorkussens, enz.). Elk onderdeel kan worden gemaakt van verschillende soorten materialen zoals plastic, rubber, metaal, enz. Er zijn geen voorschriften om ervoor te zorgen dat al deze materialen niet giftig zijn.

Maar zoals we allemaal weten stoppen kinderen, en vooral de kleintjes, alles in hun mond. Dus kan je maar beter een koptelefoon kiezen waarbij er geen potentieel giftige materialen in zijn verwerkt.

Losse onderdelen

Ook wil je voorkomen dat er kleine onderdeeltjes los kunnen komen van de koptelefoon. Zoals een schroefje, oorschelp, afdekplaatje of stekkertje. Ook daar zijn kinderkoptelefoons op gebouwd om dit risico zo klein mogelijk te houden.

Bluetooth, kabel of allebei

Het is erg handig als een koptelefoon voor een kind verbonden is via bluetooth. Je weet kinderen zitten niet echt stil en het gedoe met een kabel is dan ook niet fijn. De kans is groot dat de kabel snel beschadigd, of door een onhandige beweging losgetrokken wordt van de koptelefoon of de telefoon/laptop. Hierdoor beschadigd vaak het stekkertje of het snoer en dan is de koptelefoon als snel onbruikbaar geworden.

Bluetooth koptelefoon kind

Het is dus handig als je een kinderkoptelefoon koopt die op bluetooth kan werken. Vaak zit er wel een kabel bij, voor het geval het muziekapparaat geen bluetooth heeft. In dat geval kan je de kabel aan de koptelefoon aansluiten en zodoende kun je direct het geluidssignaal via de kabel laten lopen.

Hoe je de beste koptelefoon voor een kind kiest

Het kiezen van de juiste hoofdtelefoon voor uw kinderen is meer dan alleen de veiligheidsvoorzieningen overwegen. Kinderen in verschillende leeftijdsgroepen hebben verschillende behoeften en elk kind heeft ook zijn / haar eigen voorkeuren.

Daarom lichten we nog even alle aspecten toe waarbij je moet letten bij het kopen van een koptelefoon voor kinderen:

Volumebeperkende mogelijkheid

Het beschermen van het gehoor van jouw kind is het belangrijkste. Daarom zijn koptelefoons met volumebeperkende mogelijkheden cruciaal.

Volumebeperkende hoofdtelefoons zijn die welke een speciale functie hebben die het volume op 85 dB dekt.
Maar waarom 85 dB, vraag je je af. Dat komt omdat de Wereldgezondheidsorganisatie voorschrijft dat 85 dB de hoogste veiligheidsblootstelling is waar men maximaal 8 uur achter elkaar naar kan luisteren .

Normale koptelefoons kunnen zelfs tot 120 decibel of zelfs hoger. De meeste fabrikanten van kinderkoptelefoons zullen aangeven dat hun koptelefoon volumebeperkende mogelijkheden heeft. Dit kan vaak worden geactiveerd met een tuimelschakelaar of wordt standaard geleverd.

Veilige scharnieren

Sommige koptelefoons voor kinderen zijn compact ontworpen. Om dit te bereiken hebben fabrikanten scharnieren toegevoegd, zodat ze gemakkelijk kunnen worden opgevouwen en meegenomen.

Deze scharnieren kunnen mogelijk de huid van je kind afknellen of zelfs in hun haar blijven haken. Veilige of "knijpvrije" scharnieren in de koptelefoon voorkomen pijnlijke situaties zoals deze en zorgen voor een veilig gebruik.
 

Geluidswerend

Hoofdtelefoons voor op het oor en over het oor hebben oorkussens die omgevingsgeluid verminderen, zodat ze niet kunnen interfereren met wat je via de hoofdtelefoon luistert.

Er is ook nog zoiets als actieve ruisonderdrukking (ANC, Active Noise Cancelling). Ze onderdrukken externe ruis, dat gebeurd met gebruik van een ingebouwde microfoon.

Duurzaamheid

Voor koptelefoons voor kinderen is duurzaamheid een belangrijk aspect. Om te beginnen bespaart het je de kosten om steeds weer hetzelfde te moeten kopen.
Als je je kind een koptelefoon gaat geven, kun je verwachten dat erop wordt gekauwd, ermee gespeeld, rondgeslingerd of wordt beschadigd door dagelijkse slijtage.
 

Geluid delen

Om ruzie tussen de kinderen te voorkomen omdat ze allebei naar hetzelfde willen luisteren, zijn er koptelefoons waarbij je de audio kunt delen zonder dat je een audiosplitter nodig hebt.

Bepaalde merken koptelefoons hebben een extra audio-aansluiting of koptelefoonaansluiting aan hun telefoons toegevoegd, zodat een ander kind gemakkelijk kan meedoen.

Geluidskwaliteit

Kinderen zijn nog niet zo veeleisend als volwassen mensen als het gaat om geluidskwaliteit, maar deze moet op zijn minst goed genoeg zijn om ervoor te zorgen dat het kind van zijn / haar tijd op de hoofdtelefoon wel goed kan genieten.

Batterijduur

Als je op zoek bent naar een draadloze hoofdtelefoon of een hoofdtelefoon met ANC voor je kinderen, dan is de levensduur van de batterij zeker iets waar je op moet letten. Koptelefoons met een goede batterijduur moeten minimaal 4 - 6 uur meegaan.

Als de levensduur van de batterij korter is, moeten ze de mogelijkheid bieden om een kabel aan te sluiten om deze tekortkoming te verhelpen.

Comfort

Op zijn minst is comfort erg belangrijk natuurlijk. Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een kinderkoptelefoon:

Comfortabele hoofdband: deze moet zachte vulling hebben om geen druk op de bovenkant van het hoofd te creëren.
Verstelbare hoofdband: Een goede hoofdtelefoon moet een verstelbare hoofdband hebben, zodat deze op hoofden van verschillende formaten past.

Pluche of zachtrubberen oorkussens: oorkussens bedekken het oor van het kind, en als de oorkussens van dunne kussentjes zijn gemaakt, voelt dit toch een beetje oncomfortabel aan.

Genoeg klemkracht: de hoofdtelefoon moet goed aansluiten tijdens het dragen, maar de klemkracht mag niet te sterk zijn. Dit kan leiden tot hoofdpijn waardoor het kind de koptelefoon niet lang zal willen ophouden.

Gewicht : een zware koptelefoon zal extra druk uitoefenen op het hoofd van het kind. Een ideaal gewicht voor een hoofdtelefoon voor kinderen is minder dan 200 gram.

Uiterlijk

Kinderen willen er ook leuk uitzien met een koptelefoon. Gelukkig weten fabrikanten dat en weten hoe cool een koptelefoon moet staan bij kinderen. De verscheidenheid aan beschikbare ontwerpen en kleuren biedt je tal van opties om uit te kiezen.

Bedenk dat een roze koptelefoon alleen leuk zal zijn voor meisjes en deze dan niet gedeeld zal worden met een broertje. Een blauwe is voor jongetjes zeggen de meisjes dan weer. Een neutrale kleur zoals geel of groen is dus de beste optie als de koptelefoon ook gedeeld moet worden tussen de jongens en de meisjes in het gezin.

De beste kinderkoptelefoons

Onderstaand overzicht geeft je genoeg keus als het gaat om kinderkoptelefoons. Voor de meeste koptelefoons geldt vandaag besteld is morgen in huis !

JVC HA-KD9BT rood blauw koptelefoon kind

JVC HA-KD9BT rood / blauw

 • Bluetooth verbinding
 • Volumebegrenzing
 • Uitstekend comfort
 • Laatste prijs € 35,99
JVC HA-KD9BT roze blauw koptelefoon kind

JVC HA-KD9BT roze / blauw

 • Bluetooth verbinding
 • Volumebegrenzing
 • Uitstekend comfort
 • Laatste prijs € 35,99
JVC HA-KD7 roze

JVC HA-KD7 roze / blauw / geel / rood

 • Vaste kabelverbinding
 • Volumebegrenzing
 • In diverse kleuren
 • Laatste prijs € 19,99
JVC HA-KD7 blauw geel rood
JBL JR310BT Groen

JBL JR310BT groen

 • Bluetooth verbinding
 • Volumebegrenzing
 • 30 uur batterijduur
 • Laatste prijs € 49,99
JBL JR310BT Roze

JBL JR310BT roze

 • Bluetooth verbinding
 • Volumebegrenzing
 • 30 uur batterijduur
 • Laatste prijs € 49,99
Philips TAKH402 blauw

Philips TAKH402 blauw

 • Bluetooth verbinding
 • Volumebegrenzing
 • Ingebouwde lampjes
 • Laatste prijs € 49,99
Philips TAKH402 paars roze

Philips TAKH402 paars / roze

 • Bluetooth verbinding
 • Volumebegrenzing
 • Ingebouwde lampjes
 • Laatste prijs € 49,99
House of music buddyphone play groen

House of Music BuddyPhones Play groen / geel / blauw / roze

 • Bluetooth & kabel verbinding
 • Volumebegrenzing
 • Opvouwbaar 
 • Laatste prijs € 49,99
House of music buddyphone play geel blauw roze
Jabra Elite 45h Zwart

Jabra Elite 45h zwart

 • Bluetooth op twee apparaten mogelijk
 • Volumebegrenzing
 • 50 uur batterijduur
 • Laatste prijs € 95,-
Philips SHK2000 - Kids koptelefoon - Blauw

Philips SHK2000 blauw

 • Kabelverbinding
 • Volumebegrenzing
 • Slechts 100 gram zwaar
 • Laatste prijs € 16,95
SN-P15 STN-16

SN-P15 STN-16

 • Bluetooth verbinding
 • Volumebegrenzing
 • Met FM radio  
 • Laatste prijs € 21,11
Lovnix Q2 roze

Lovnix Q2 roze

 • Kabelverbinding
 • Volumebegrenzing
 • Slechts 115 gram zwaar 
 • Laatste prijs € 26,99
K3 koptelefoon kind

K3 koptelefoon kind

 • Kabelverbinding
 • Volumebegrenzing
 • Slechts 70 gram zwaar  
 • Laatste prijs € 16,95