De specialist in muziekinstrumenten
Home » Draaitafels » Platenspeler kopen

Platenspeler kopen

Ontdek de platenspelers van MaxiAxi.com
Ontdek de platenspelers van MaxiAxi.com
Platenspeler kopen

Een geschikte platenspeler kopen op basis van jouw wensen

De voorbije jaren konden we met z’n allen massaal vaststellen hoe de populariteit van CD’s een stevige deuk heeft gekregen. Daar tegenover staat dat vinyl helemaal terug is van… eigenlijk nooit echt weggeweest!

Steeds meer mensen gaan dan ook op zoek naar interessante tips met betrekking tot het kopen van een bepaalde platenspeler. Voordat je een platenspeler gaat kopen moet je je namelijk bewust zijn van de verschillende mogelijkheden die op de markt zijn terug te vinden.

Wil jij ook graag de beste platenspeler kopen die perfect zal weten te voldoen aan al jouw vooropgestelde verwachtingen? Dan zal je kunnen vaststellen dat je er zeker goed aan doet om je even te verdiepen in de informatie hier op deze pagina!

Best beoordeelde platenspelers

Best verkochte platenspelers

Hoe werkt een platenspeler precies?

Voordat we je adviseren over wat nu voor jou de beste platenspeler is op de markt is het interessant om even wat meer te vertellen over de werking er van.

Een platenspeler leest met behulp van een naald geluidsinformatie af. Deze geluidsinformatie bevindt zich in de groeven die in de vinylplaat zijn geperst. Door de werking van de platenspeler ontstaan zeer kleine trillingen welke door het element worden omgezet in elektrische signalen.

Een ingebouwde of eventueel een externe voorversterker moet er uiteindelijk voor zorgen dat deze signalen door middel van een eindversterker of receiver in de vorm van muziek uit de speakers kunnen weerklinken.

Welke platenspeler kopen

Een platenspeler kopen? Hou rekening met deze tips!

Bij het kopen van een platenspeler zijn er tal van verschillende belangrijke aandachtspunten om rekening mee te houden. Heel wat mensen maken bij het kopen nog steeds de foute keuze en dat is jammer. Door rekening te houden met de onderstaande tips voor het aanschaffen van een platenspeler kan je een miskoop gelukkig voorkomen!

1) De aandrijving van de platenspeler

Een eerste punt om rekening mee te houden is de aandrijving waar een platenspeler over beschikt. Het betreft hier de aandrijving van de motor die verantwoordelijk is voor het laten draaien van de draaischijf waar de plaat op ligt. Het is mogelijk om op dit vlak te kiezen voor twee verschillende vormen van aandrijving, namelijk:

1. Snaaraandrijving

2. Directe aandrijving of direct drive

Voor het merendeel van de mensen zal een platenspeler met snaaraandrijving volstaan. Voor professionele dj’s en de echte audiofielen geldt echter dat ze meer gebaat zijn met een platenspeler met een direct drive.

Het toerental waar dergelijke platenspelers over beschikken is namelijk toch nog net een beetje preciezer. Bovendien staan deze platenspelers er om bekend minder onderhoud te vereisen.

2) Heb je behoefte aan een extra voorversterker of niet?

Of je al dan niet behoefte hebt aan de aanwezigheid van een extra voorversterker is afhankelijk van de eindversterker of receiver. Dit is toch echt een punt om bij een nieuwe platenspeler bij stil te blijven staan. Beschikt de eindversterker of receiver over een ingang waar “Phono” op af te lezen staat? In dat geval is het mogelijk om er elke draaitafel op aan te sluiten.

Reciever met PHONO input

Is dit woord [phono] niet aanwezig? In dat geval moet je een platenspeler kopen met een ingebouwde voorversterker of dien je een los exemplaar te kopen.

3) Automatische bediening van een platenspeler

De tijd dat je alle handelingen met betrekking tot het op- en afzetten van een plaat zelf moest uitvoeren behoort vandaag de dag voorgoed tot het verleden. Het is tegenwoordig dan ook perfect mogelijk om een platenspeler te kopen waarvan de naald na het afspelen uit zichzelf terugkeert naar de rustpositie. Dit noemen we een automatische afslag of een halfautomatische bediening.

Wil je een volledig geautomatiseerde platenspeler kopen? Dan kies je voor een exemplaar waarbij je buiten het indrukken van de startknop niets meer zelf hoeft te doen. De naald zal dan vervolgens immers volledig automatisch op de plaat worden geplaatst. Is de plaat volledig afgespeeld? Dan zal de arm met de naald uit zichzelf terugkeren naar de rustpositie zonder dat er daarvoor nog een manuele handeling is vereist.

Best beoordeelde platenspelers

Best verkochte platenspelers

Een USB platenspeler kopen voor digitale opnames van je LP-muziek

Heel wat mensen beschikken over een mooie platencollectie die ze willen koesteren. Dat is natuurlijk fantastisch, maar het onderweg meenemen van platen is niet zo voor de hand liggend. Toch kan je je favoriete muziek die je op LP’s hebt staan tegenwoordig eenvoudig overal beluisteren.

Het enige wat je daarvoor moet doen is ze digitaliseren. Dit gebeurt met behulp van een platenspeler die beschikt over een USB-aansluiting. Wil jij dus met andere woorden ook een platenspeler kopen die je kan helpen om je volledige LP-collectie te digitaliseren? Kies dan met zekerheid voor een exemplaar met USB-aansluiting.

Top 10 beste platenspelers

Het aanbod met platenspelers dat op de markt is terug te vinden is tegenwoordig ongelofelijk divers. Dat is leuk, maar tegelijkertijd ook lastig. Veel mensen weten namelijk niet welke platenspeler ze nu precies in huis moeten halen.

Wil jij ook graag met de zekerheid de beste platenspeler kopen die perfect aan je verwachtingen zal weten te voldoen? Dan kan het interessant zijn om een keuze te maken uit deze top 10 beste platenspelers op de markt!

Lenco_TT-10 platenspeler

1) Lenco TT-10 platenspeler

Deze goedkope platenspeler beschikt over een retro kofferconstructie. De Lenco TT-10 platenspeler heeft een riemaandrijving en beschikt over drie verschillende afspeelsnelheden. Dit betekent concreet dat platen afgespeeld kunnen worden met een snelheid van 33, 45 en 78 toeren. Verder is deze platenspeler voorzien van twee ingebouwde speakers. Wie op zoek is naar een degelijke platenspeler met een retrolook voor een scherpe prijs kan de Lenco TT-10 platenspeler zeker en vast overwegen.

 • Riemaandrijving (Beltdrive)
 • Ingebouwde speakers
 • Retro look
 • Laatste prijs: € 79,-
ION Max LP Black Digital Conversion Turntable

2) ION Max LP Black Digital Conversion Turntable

Eenvoudig en tegen een scherpe prijs je LP’s beluisteren en bovendien over de mogelijkheid beschikken om je muziek digitaal op te nemen? Dat kan met de ION Max LP Black Digial Conversion Turntable! Met behulp van de meegeleverde USB-kabel is het meteen mogelijk om je Max LP aan te sluiten op je MAC of PC. De software doet vervolgens de rest en zorgt voor een directe opname van al je LP’s naar je computer!

 • Riemaandrijving (Beltdrive)
 • Geen ingebouwde speakers
 • USB aansluiting voor digitaal opnemen van LP’s
 • Laatste prijs: € 123,-

3) De LENCO L-30 Black USB platenspeler

De beste platenspeler met USB-aansluiting voor mensen met een beperkt budget kan zomaar eens de Lenco L-30 Black USB platenspeler zijn. Deze compacte, maar tegelijkertijd toch uitermate stijlvol vormgegeven platenspeler zorgt voor een feilloze combinatie van een ietwat vintage uitstraling samen met een aantal moderne functionaliteiten.

 • Riemaandrijving (Beltdrive)
 • Geen ingebouwde speakers
 • USB aansluiting voor digitaal opnemen van LP’s
 • Laatste prijs: € 137,-
Lenco LS-50WD Wood USB platenspeler

4) Lenco LS-50WD Wood USB platenspeler

Meer dan ooit tevoren wordt er van de beste platenspeler verwacht dat ze ook een opvallende eye-catcher vormt in je interieur. Dat geldt zeker voor deze Lenco LS-50WD Wood USB platenspeler. Het in huis halen van deze platenspeler zorgt er voor dat je niet alleen kan rekenen op een extra eye-catcher in je interieur, daarnaast geniet je ook op technisch vlak van heel wat moois. Platen afspelen doe je bijvoorbeeld in drie snelheden (33, 45 en 78 toeren) terwijl er ook een USB-aansluiting aanwezig is. Je vinyl digitaliseren wordt met deze goedkope, maar tegelijkertijd erg goede platenspeler alleen maar nog leuker.

 • Riemaandrijving (Beltdrive)
 • Inclusief speakers
 • USB aansluiting voor digitaal opnemen van LP’s
 • Laatste prijs: € 129,-

5) De Numark PT01 Scratch draagbare platenspeler

Ben je op zoek naar de beste platenspeler om onderweg mee te kunnen scratchen? Dan is deze Numark PT01 Scratch draagbare platenspeler het overwegen waard! Met deze scratch platenspeler ben je niet langer afhankelijk van een stroomaansluiting in de muur om je favoriete scratch records af te kunnen spelen. De aanwezigheid van de speciale Adjustable Scratch Switch zorgt er overigens voor dat zowel links- als rechtshandigen naar hartenlust met deze platenspeler aan de slag kunnen gaan. Deze goedkope platenspeler kan voor scratchers dus absoluut het overwegen waard zijn.

 • Riemaandrijving (Beltdrive)
 • Draagbaar (kan op batterijen en stroomadapter)
 • USB aansluiting voor digitaal opnemen van LP’s
 • Laatste prijs: € 155,-
Lenco L-3808 Matt Grey digitale USB-platenspeler

6) Lenco L-3808 Matt Grey Digitale USB-platenspeler

Deze Lenco L-3808 digitale USB-platenspeler is een echt goede platenspeler die je elke keer opnieuw zal weten te verbazen. Deze uitstekende platenspeler biedt je de mogelijkheid om digitale opnames te maken van je volledige vinyl-collectie. Bovendien is het mogelijk om deze platenspeler aan te sluiten middels zowel de traditionele phono-ingang van een versterker of mixer als door middel van de normale line-ingang. Uiteraard sluit je deze prima platenspeler ook meteen aan op je computer door middel van de aanwezige USB-aansluiting.

 • Direct Drive
 • Geen ingebouwde speakers
 • USB aansluiting voor digitaal opnemen van LP’s
 • Laatste prijs: € 286,-
Lenco L-87 WH USB platenspeler

7) Lenco L-87 WH USB platenspeler

Een technisch goede platenspeler kopen die ook nog eens beschikt over een prachtig design welke meteen in het oog springt? In dat geval kan je kiezen voor deze Lenco L-87 WH USB! Deze indrukwekkende platenspeler is misschien niet de goedkoopste, maar biedt je heel wat kwaliteit voor je geld. De Audio Technica cartridge zorgt er bijvoorbeeld voor dat de geluidsweergave altijd helemaal helder en vol van detail is. Deze platenspeler is bovendien uitgerust met een ingebouwde stereo voorversterker.

 • Riemaandrijving (Beltdrive)
 • Geen ingebouwde speakers
 • USB aansluiting voor digitaal opnemen van LP’s
 • Laatste prijs: € 238,-

8) Reloop Turn 2 Black HiFi platenspeler

Een echt goede platenspeler die door menig aantal muziekliefhebbers een warm hart wordt toegedragen is deze Reloop Turn 2 Black HiFi Platenspeler. Deze prachtige, riemgedreven, low-noise platenspeler is ook nog eens mooi afgewerkt met een stijlvolle, matte finish. De rechte tonearm welke is uitgerust met een Ortofon OM10-cartridge past bovendien optimaal in de groeven van al je LP’s. Wil je de beste platenspeler kopen voor thuis en heb je daarvoor een gemiddeld budget voor handen? Overweeg dan zeker even deze Reloop Turn 2 Black!

 • Riemaandrijving (Beltdrive)
 • Geen ingebouwde speakers
 • Phono aansluiting
 • Laatste prijs: € 297,-
Lenco LS-500 platenspeler

9) Lenco LS-500 platenspeler

Is de beste platenspeler voor jou er ook één die over een in het oog springend en bijzonder design beschikt? In dat geval is de Lenco LC-500 wellicht iets voor jou! Deze moderne platenspeler beschikt over een retro-look die je ongetwijfeld zal weten te waarderen. De aanwezige twee losse 30 Watt luidsprekers creëren een prachtig Dolby Surround effect die elke muziekliefhebber zal weten te bekoren. Bovendien beschikt deze uitstekende platenspeler ook over moderne technologieën waaronder bijvoorbeeld een Auto Stop-functie en Anti Skating-technologie.

 • Riemaandrijving (Beltdrive)
 • Twee losse 30W speakers
 • Bluetooth streaming
 • Laatste prijs: € 299,-

10) Reloop Turn 5 HiFi platenspeler

Heb je voor het kopen van de beste platenspeler op de markt een groter budget beschikbaar? In dat geval kan de Reloop Turn 5 HiFi platenspeler voor jou een prima optie zijn. Dit is ongetwijfeld één van de meest luxueuze platenspelers die op de markt verkrijgbaar zijn. Deze platenspeler kenmerkt zich niet alleen door een stevige, metalen constructie, daarnaast is ze uitgerust met schokabsorberende voeten en heeft ze een luxe zwarte piano-finish. De schokabsorberende voeten zorgen er voor dat ongewenste trillingen op meesterlijke wijze geabsorbeerd kunnen worden. Hierdoor neemt het omgevingsgeluid spectaculair af en kan je pas echt optimaal genieten van al jouw favoriete muziek!

 • Direct drive
 • Geen ingebouwde speakers
 • De allerhoogste geluidskwaliteit
 • Laatste prijs: € 755,-

Conclusie

Zoals je ziet zijn er hele mooie platenspelers te koop voor elk budget. De keuze is enorm en daarom is deze top 10 samengesteld. Bekijk snel de actuele TOP 10 van beste en populairste platenspelers op de officiële webshop. Voor 23:00 uur besteld is de volgende werkdag in huis!

Best beoordeelde platenspelers

Best verkochte platenspelers