De specialist in muziekinstrumenten
Home » Effect pedalen » De 10 beste nieuwe gitaareffectpedalen

De 10 beste nieuwe gitaareffectpedalen

Het grote onderzoek naar de beste gitaar effect pedalen biedt enkele crackers van Strymon, JHS Pedals, Wampler en meer!

Gitaar effecten
Gitaristen kunnen er geen genoeg van krijgen, en fabrikanten waren maar al te graag bereid om ofwel eeuwenoude ontwerpen voor lang vergeten circuits te ontginnen en ze weer in gebruik te nemen, ofwel de transformerende kracht van DSP-technologie te benutten om iets nieuws te creëren.

Bewijsstuk A: de nummer één keuze - een modelpedaal dat overtuigende versterker- en cabinesimulaties herbergt in een kleine behuizing voor een fly-rig om direct het podium of in de studio op te gaan. Ja, de nummer één pedaal - en op enige afstand ook - was geen overdrive , looper of fuzz . Het is een amp / cab-sim. 


Elders is het geen verrassing dat de top 10 wordt bevolkt door zoveel overdrives. Voor de meesten van ons is een pedalboard zonder overdrive een pub zonder bier. Velen hier gebruiken technologie die al tientallen jaren bij ons bestaat, maar het is hoe effectontwerpers deze technologie gebruiken die nieuwe wegen inslaat in functionaliteit, met meerdere clipping-opties die de mogelijkheden van één drive box uitbreiden.

1. Strymon Iridium

Met griezelig nauwkeurige modellen van klassieke Vox-, Fender- en Marshall-versterkers plus ingebouwde kastsimulaties in één compacte behuizing, staat Strymon's Iridium bovenaan de poll met de belofte dat het idee van de gitaarinstallatie is veranderd zoals we die kennen.

Een deel van de aantrekkingskracht moet de eenvoud van de bediening zijn. Er zitten misschien allerlei slimme DSP-voodoo onder de motorkap (dat is wat Strymon doet), maar de bediening kan niet eenvoudiger en biedt een versterker-achtige ervaring.

Upload je eigen IR-cabinesimulatie via Strymon's Impulse Manager-software. Voeg diepte en ruimte toe aan jouw klank met de hybride roomreverb. De Iridium is ontworpen om rechtstreeks in een PA-systeem of opname-interface te gaan. Het is ontworpen als de toekomst van de draagbare gitaarinstallatie - een toekomst die gemak combineert met uitzonderlijke klank.

Check de laagste prijs op bax-shop
Check de laagste prijs op ToneControl

2. EarthQuaker Devices Plumes

De Plumes Small Signal Shredder zou in de TS-stijl familie van overdrives kunnen worden gegooid. Hij heeft de gave om wat hete saus met een lage tot gemiddelde versterking over je toon te strooien en het vuur hoger te zetten voor een bluesachtige crunch.

Maar met drie selecteerbare knipopties, heb je de opties. Schakel de symmetrische siliconendiode in voor je green box-vibe, de symmetrische LED-clip voor een meer gedefinieerde crunch, of no-diode OpAmp-clip voor een transparante boost / overdrive.

De bedieningselementen zijn eenvoudig - Level, Gain, Tone - en er zijn aan de bovenkant gemonteerde aansluitingen om het gemakkelijker te maken wanneer je deze op je 'board' plaatst. Dit is er een die altijd aan kan staan, je toon op de achtergrond opwarmt.

Check de laagste prijs op bax-shop

3. JHS Pedals PG-14

Op de derde plaats staat het kenmerkende overdrive / voorversterkerpedaal van Paul Gilbert alsof je een hot-rodded versterker in een doos hebt. De PG-14 is super dynamisch. Je zou het kunnen gebruiken als een always-on-effect.
De PG-14 biedt voldoende controle over die allerbelangrijkste middenfrequenties, met een Push-regelaar die de hoeveelheid versterking instelt die door de FET-versterker van het circuit circuleert. Inderdaad, de hoeveelheid controle die de PG-14 de speler biedt, betekent dat er enige tijd nodig is voordat je alle goede plekken vindt die precies goed voor je werken.

Check de laagste prijs op bax-shop

4. Boss RC-10R Rhythm Loop Station

Hoe volledig uitgerust is de Boss RC-10R Rhythm Loop Station ? Nou, het heeft een looper met 99 geheugenslots en zes uur stereo-opnametijd, een drummachine aan boord met 16 virtuele kits, MIDI-connectiviteit, USB en een ingang voor een expressiepedaal. Je kunt zelfs je eigen ritmes op een computer creëren en deze naar het apparaat uploaden.

En toch is het mooie van het apparaat dat het gemakkelijk te gebruiken is. Sluit hem aan op je gitaarversterker en je ervaart een EQ / Filter, waarmee het de je gitaar niet uit de mix duwt of rechtstreeks naar een PA-systeem stuurt.
In veel opzichten was 2020 het jaar van de looper. TC Electronic's Ditto Looper was de algehele bestseller van Reverb , terwijl de volledig functionerende ritmesectie van de RC-10R het loopstation uitbreidt tot je alles-in-één begeleiding voor een geduchte tool voor oefenen, optreden en songwriting.

Check de laagste prijs op bax-shop

5. Wampler Terraform

De Wampler Terraform is misschien wel het enige modulatiepedaal dat je ooit nodig zult hebben, en dat zeggen we niet lichtvaardig. Het is een epische propositie, met een heleboel functies, waaronder 11 effecten en acht programmeerbare presets, tap tempo, MIDI, een toewijsbare expressiepedaal input.

Effectief gezien is er auto wah, envelop filter, flanger, phaser, U Vibe, rotary, Auto Swell, tremolo, harmonische tremolo, chorus en Dimension. Je kunt je versterkingsfase zelfs voor of na sommige van deze effecten plaatsen. Er zijn zoveel mogelijkheden.

Natuurlijk is dit alles niet goedkoop, maar als je veel modulatie in je toon gebruikt, is bijna 300 euro voor een alles in één eenheid helemaal geen slechte deal. De kwaliteit van de geluiden is ongeëvenaard.


6. MXR CSP027 Timmy Overdrive-pedal

Hier is kleine transparante Timmy , allemaal fris en glanzend. Wie kan zo'n sprankelend klein overdrive-pedaal weerstaan? Vooral nu het betaalbaar en - cruciaal - verkrijgbaar is in winkels over de hele wereld, dankzij de maker, Paul Cochrane, die contact opnam met MXR voor de heruitgave.

Of je deze nu als boost of drive gebruikt, de kans is groot dat Timmy je pedaalbord niet verlaat. Er zijn drie knipopties om uit te kiezen, twee symmetrische en één asymmetrische.

De dynamiek is uitzonderlijk. Als je een overdrive nodig hebt die de speciale relatie tussen je gitaar en versterker niet in de weg staat, dan is dit de enige.

Check de laagste prijs op bax-shop

7. Electro-Harmonix Ram's Head Big Muff Pi

Een retro-fuzz heruitgave om je comfortabel gevoelloos te maken? Reken maar dat de Ram's Head Big Muff Pi terugkeert voor 2020 zonder het oogverblindende prijskaartje dat bij vintage-eenheden hoort. Inderdaad, dit is een zeer betaalbare, zeer toegankelijke propositie als je op zoek bent naar die jaren 70-toon.

Beroemd om zijn associatie met David Gilmour, is de Ram's Head Muff Pi een smakelijk stuk hogget. Je hebt deze smaak van fuzz al eerder geproefd. Op lagere instellingen heeft het een muzikale mid-range drive, maar voer die sustain op om te grazen op die zalige weiden van fuzz . Het is prachtig.

Check de laagste prijs op bax-shop

8. Nobel ODR-Mini Overdrive-pedal

Een cultklassieker in miniatuur, de Nobels ODR-Mini is vriendelijk voor pedaalbord-onroerend goed, zacht voor de portemonnee en blijft een lust voor het oog. Net als de Timmy heeft de ODR naam gemaakt in de transparante overdrive-markt.

Dit zal je versterker op de juiste manier pushen. En hij is ook dynamisch. Bij extreme instellingen zal het terugdraaien van de volumeregeling van je gitaar hem mooi schoonmaken. Hoewel de ODR-Mini niet de Bass Cut van zijn grotere broer of zus heeft, kan het veel spelers niet schelen, omdat ze de voorkeur geven aan de volledige warmte van de standaardstemming van het pedaal.

Andere coole accenten zijn onder meer lichtgevende knopmarkeringen, maar de toon - geliefd bij menig Nashville-sessiespeler - had je moeten overtuigen voordat de zon ondergaat.

Check de laagste prijs op bax-shop

9. Walrus Audio Ages Five-State Audio

Zoals de naam al doet vermoeden, biedt de Walrus Audio Ages Five-State Overdrive vijf clipping-opties voor vijf soorten drive - zodat je hem kunt gebruiken als een schone boost of als een vuurspuwer van zware, verzadigde gain.

The Ages is zo ongelooflijk tweakbaar. De EQ is zeer goed afgesteld, met veel veerweg op die wijzerplaten. Er is zelfs een nat / droog-mixknop om te mengen in overgedreven / zuivere texturen. Het zal het werk van verschillende overdrives doen en wordt geleverd in een gewone Walrus Audio-behuizing, dus het zal de pedaalbordruimte niet beschadigen.

Check de laagste prijs op bax-shop

10. Green Carrot Comfortably Plum

Dus je hebt de zwarte Strat gekocht, je hebt die bochten geoefend, nu is het tijd om het laatste stukje in de puzzel te vinden, zodat ook jij David Gilmour kunt zijn.

Nou, je zou de Ram's Head Muff van bovenaf kunnen pakken, maar als je wat extra geld over hebt, is Green Carrot's Comfortably Plum misschien wel de fuzz / overdrive / boost alles-in-één oplossing voor Gilmour-achtige winst.

Het herbergt Coloursound Power Boost-overdrive en Ram's Head fuzz-circuits in één behuizing, met onafhankelijke voetschakelaars voor elk waarmee je tussen beide kunt schakelen of bedieningselementen kunt instellen voor het hart van waar dan ook met beide ingeschakeld. De fuzz pushen met de overdrive is erg Gilmour, maar er is gewoon zoveel weelderig terrein om te verkennen.