De specialist in muziekinstrumenten
Home » Gitaarles » Gitaar leren spelen

Gitaar leren spelen

gitaar leren spelen

Gitaar leren spelen? Dat kan met deze cursussen!

Bijzonder veel mensen willen graag gitaar leren spelen. Een muziekinstrument kunnen bespelen is altijd al bijzonder populair geweest. Van alle verschillende instrumenten die er bestaan blijkt de gitaar veruit één van de populairste te zijn.

Gitaar leren spelen kan in het begin best een uitdaging vormen, maar gelukkig zijn er op de markt heel wat interessante cursussen terug te vinden die je daar een aardig handje bij kunnen helpen. In ieder geval, is gitaar spelen ook iets dat jij graag zou willen?

Verdiep je dan even in de informatie op deze pagina en maak kennis met enkele van de beste cursussen om gitaar te leren spelen.

Direct aan de slag met gratis E-boek !

Kies hier onder direct uit de beste online gitaarcursussen die er zijn, waarbij je zelfs een gratis e-boek kunt scoren, juist om te zien of het wat voor jou is !

Online Gitaarles cursus

 • Online cursus gitaarspelen
 • 78 online lessen met levenslang toegang
 • Prijs €47,- eenmalig

Gitaarstarters.nl GRATIS E-boek!

 • Gratis E-book voor starters!
 • Stap voor stap uitleg
 • Prijs €0,- ( ofwel gratis !) 
Gitaar leren spelen via GitaarlesvanKoen

Gitaarlesvankoen.nl

 • Online basiscursus gitaarspelen
 • 22 lessen met levenslang toegang
 • Prijs €77,- eenmalig

Gitaartabs.nl

 • Akkoorden en tabs voor elk niveau
 • 250 video’s en unieke gitaartabs player software
 • Prijs €1,- voor de eerste maand, daarna €15,95 per maand

Waarom online gitaarles volgen?

Wanneer je de beslissing hebt gemaakt om gitaar te leren spelen zal je daarvoor op zoek willen gaan naar de meest interessante mogelijkheid. Het leren spelen van gitaar kan tegenwoordig op tal van verschillende manieren gebeuren. Er kan echter worden vastgesteld dat in het bijzonder het volgen van online gitaarles door de jaren heen stelselmatig populairder is geworden. Daar zijn heel wat goede redenen voor aan te halen, namelijk:

1. Je kan gitaar leren spelen gewoon bij jou thuis;

2. Je krijgt een ongelofelijke hoeveelheid aan lesmateriaal ter beschikking;

3. Vaak is er ook (extra) persoonlijke begeleiding mogelijk via het internet;

In eerste instantie kan er misschien worden aangenomen dat het volgen van online gitaarles iets is wat voornamelijk interessant is voor beginners. Dat is echter niet helemaal juist. In de praktijk zal je dan ook kunnen vaststellen dat lang niet alleen beginners, maar ook meer gevorderde spelers gebaat kunnen zijn bij het volgen van een dergelijke cursus. Let wel, het niveau waar een cursus gitaarles zich op focust wordt steeds duidelijk omschreven. Zorg er dus voor dat je dit grondig bekijkt voordat je je gaat inschrijven voor een bepaalde cursus.

Wat kan je bereiken met een cursus gitaar leren spelen?

Gitaar leren spelen kan vandaag de dag dus perfect gebeuren via het internet. Dat is goed om te weten, maar wat kan je daar nu precies mee bereiken? Heel wat zo blijkt. Door de jaren heen is gebleken dat mensen steeds vaker de veiligheid en het comfort van hun eigen woning opzoeken wanneer ze zichzelf willen bekwamen in iets. Dat geldt dus ook voor het leren spelen van een bepaald instrument zoals een gitaar.

Gitaar leren spelen door middel van een (online) cursus is bovendien mogelijk voor een zeer uiteenlopende doelgroep. Of je nu dus met andere woorden al wat gitaar kan spelen of nog helemaal niets, in beide gevallen zal je kunnen vaststellen dat een cursus volgen zeker en vast het overwegen waard kan zijn.

Gitaar leren spelen en beroemd worden

Een cursus gitaar spelen voor beginners volgen

Wanneer je een instrument wil leren spelen is het altijd belangrijk om over een goede basis te beschikken. Dit betekent echter niet dat je je in het begin volledig moet focussen op de theorie. Voor heel wat mensen geldt dat de achterliggende theorie voor wat het leren bespelen van een instrument betreft eigenlijk het minst aangenaam is.

Het voelt als het ware een beetje aan als verplichte lectuur, maar het creëert een weinig bevredigend gevoel. Dat is begrijpelijk. Net omwille van deze reden is het dan ook zo dat het merendeel van de gitaar cursussen zich richten op een combinatie van theorie en praktijk. Niet voor niets kan je bij het merendeel van deze cursussen reeds tijdens de eerste ‘lesdag’ een liedje spelen.

De manier waarop online gitaarles precies in z’n werk gaat is uiteraard afhankelijk van het soort cursus dat je volgt. Dit gezegd hebbende is het wel zo dat het stappenplan voor beginners bij het merendeel van de cursussen sterke gelijkenissen vertoont. Dit betekent concreet dat een cursus voor beginners zich onder meer richt op:

 • Het meespelen van open akkoorden;
 • Het aanleren van de meest gebruikte, simpele aanslagritmes
 • Romantisch tokkelen met zowel eenvoudige als meer ingewikkelde tokkel patronen;

Uiteindelijk zal er vastgesteld kunnen worden dat er stapsgewijs wordt gewerkt aan het aanleren van complexe barré-akkoorden met verschillende ritmes. Als je dit eenmaal onder de knie hebt zal je kunnen vaststellen dat je over een basis beschikt voor wat gitaar spelen betreft. Vanaf dit ogenblik kan je dan ook in principe elk nummer perfect meespelen en dat op zowel een akoestische western als op een elektrische gitaar!

Je kan niet vroeg genoeg beginnen met gitaar spelen

Wat met mensen die de basis reeds onder de knie hebben?

Heb jij al een cursus gitaar spelen voor beginners gevolgd en beschik je dus met andere woorden reeds over een bepaalde hoeveelheid aan kennis? Ook in dat geval zal je kunnen vaststellen dat het volgen van een bepaalde online gitaarcursus nog steeds zeer interessant kan zijn.

Voor heel wat van de cursussen die voor handen zijn geldt namelijk in de praktijk dat ze zich niet alleen maar focussen op de absolute beginners, in tegendeel. Kan jij dus met andere woorden al wat gitaar spelen, maar ben je bijvoorbeeld nog op zoek naar nieuwe nummers om uit te proberen? Ook in dat geval zijn er zeker leuke cursussen om gitaar te (leren) spelen op het internet terug te vinden die je zou kunnen overwegen.

Tot aan welke leeftijd kan je gitaar leren spelen?

Jong geleerd is oud gedaan. Dit is een spreekwoord dat zeker ook van toepassing kan zijn op het leren spelen van gitaar. Dit gezegd hebbende betekent dit niet dat het volgen van een cursus gitaar spelen enkel en alleen is voorbehouden voor jongeren, in tegendeel.

In de praktijk komt het steeds vaker voor dat ook ouderen via het internet gitaar leren spelen. Dat is een prima ontwikkeling, want op deze manier beschikt men niet alleen over een leuke en ontspannende bezigheid, daarnaast zou het ook een workout zijn voor de hersenen. Het prikkelen van de hersenen blijkt zowel op jonge als op oudere leeftijd altijd een zege voor je mentale gezondheid. Gitaar leren spelen kan daar zeker en vast een interessante rol in spelen.

Gitaar leren kun je op elke leeftijd

Hoeveel kost online gitaarles volgen?

Het spreekt voor zich dat er aan het volgen van een cursus gitaar spelen bepaalde kosten verbonden zijn. De hoogte van de kostprijs waar je rekening mee dient te houden is uiteraard altijd afhankelijk van de cursus in kwestie.

Voor zij die slechts een beperkt budget voor handen hebben is het ook interessant om te weten dat de meeste cursussen in termijnen kunnen worden betaald. Dit zorgt er voor dat jouw financiële situatie in ieder geval nooit hoeft te verhinderen dat je gitaar kan leren spelen, in tegendeel!

Waar rekening mee houden bij een cursus kiezen?

Wanneer je de verschillende cursussen gitaar leren spelen gaat bekijken die op de markt zijn terug te vinden zal je kunnen vaststellen dat er onderling sprake is van vrij grote verschillen. Deze verschillen hebben niet alleen betrekking tot de kosten die er voor moeten worden betaald, maar ook tot de effectieve inhoud van de cursussen.

Niet alleen hetgeen er je wordt geleerd kan in de praktijk aardig verschillen, dat geldt ook voor de manier waarop dat gebeurt. Welke van de verschillende opties voor jou het interessantst is zal ook een beetje afhankelijk zijn van je persoonlijke voorkeur. Wil je bijvoorbeeld vooral toegang krijgen tot zoveel mogelijk verschillende oefenvideo’s of is een persoonlijke begeleiding voor jouw belangrijker?

Bij het onder de loep nemen van de verschillende cursussen waarmee je gitaar kan leren spelen zal het ook opvallen dat bepaalde cursussen zich hoofdzakelijk richten op specifieke niveaus.

Zo kan je bijvoorbeeld online gitaarlessen volgen voor beginners, maar zijn er ook cursussen die kunnen bijdragen aan het verbeteren van de gitaarskills waar iemand reeds over beschikt. De meeste cursussen bieden in de praktijk echter een mooie combinatie van beiden. Deze cursussen kunnen dan ook zowel worden gevolgd door beginners als door mensen die reeds over wat meer ervaring beschikken met gitaar spelen.

Een gitaar voor beginners kopen

Voordat we je een overzicht gaan geven van enkele van de interessantste cursussen om gitaar te leren spelen die op de markt zijn terug te vinden staan we graag even stil bij het kopen van een geschikte gitaar voor beginners.

Wanneer je een cursus gitaar spelen gaat volgen spreekt het namelijk voor zich dat je eerst een instrument zal willen kopen. Veel mensen kiezen er wat dit betreft voor om zomaar het eerste, het beste instrument te kopen. Dat is zelden een goed idee.

Wij schreven eerder reeds een uitgebreid artikel op deze website die je kan helpen bij het kopen van de beste gitaar voor jou als beginnende speler.

Artikel over een gitaar kopen voor beginners

Met welke cursus wil je gitaar leren spelen?

Ondertussen mag het wel duidelijk zijn dat gitaar leren spelen heel wat interessante voordelen met zich meebrengt. Laat ons nu even concreet gaan kijken naar de verschillende cursussen die op dit vlak worden aangeboden. Door de jaren heen zijn er in ieder geval heel wat interessante cursussen verschenen die er voor kunnen zorgen dat jij op een constructieve manier en van thuis uit gitaar leert spelen. Wij hebben de interessantste voor je uitgezocht en stellen ze hieronder graag even uitgebreid aan je voor!


1) Online Gitaarlessen van onlinemuziekcursus.nl

De beste online gitaarcursus van onlinemuziekcursus.nl vind je hier voor slechts €47,- eenmalig.

 • Lage kosten
 • Zelf je lestijden bepalen
 • Lessen volgen waar je maar wilt
 • Oefenen wanneer het jou uitkomt
 • Onbeperkt toegang

Online Gitaarles cursus

 • Online cursus gitaarspelen
 • 78 online lessen met levenslang toegang
 • Prijs €47,- eenmalig

Deze online cursus bestaat uit 78 gitaarlessen. Je leert tijden de online lessen stapsgewijs de diverse onderdelen van het gitaar spelen. Je begint met een stevige basis, daarna leer je de juiste technieken.

Er komen eveneens akkoorden aan bod en je krijgt een hoop handige tips van de ervaren docenten. Het lesmateriaal bestaat uit video’s van hoge kwaliteit die je op elk gewenst apparaat kunt bekijken.


2) Gitaarstarters.nl met gratis e-boek

Gitaar spelen: de ultieme beginnersgids

Heb je altijd al willen leren gitaar spelen? Dan ben je hier aan het juiste adres. In dit blogartikel leer je alles wat je moet weten om als beginner te beginnen met gitaarspelen. De cursus van Arvid Kuipers is dé perfecte manier om goed en snel gitaar te leren spelen !

Vind hier je GRATIS e-boek voor de beginnende gitaarspeler >

2) Gitaarstarters.nl GRATIS E-boek!

 • Gratis E-book voor starters!
 • Stap voor stap uitleg
 • Prijs €0,- ( ofwel gratis !) 

Hier zijn een paar tips voor beginners:

* Begin met eenvoudige liedjes. Als je meteen te moeilijke liedjes probeert te spelen, raak je snel gefrustreerd.
* Zoek een goede leraar. Een goede leraar kan je helpen met de basistechnieken en je motiveren om door te gaan.
* Sluit je aan bij een gitaarclub of -groep. Het is leuk om met andere gitaristen te spelen en van elkaar te leren.

Leren gitaar spelen is een geweldige manier om je creativiteit te uiten en plezier te hebben. Met een beetje oefening kun je al snel je favoriete liedjes spelen.

Dus, waar wacht je nog op? Begin vandaag nog met gitaar leren spelen!3) De cursus van Gitaarlesvankoen.nl

Gitaar leren spelen kan ook met de cursus van Gitaarlesvankoen.nl. Deze cursus is gecreëerd door een ervaren gitarist die in het verleden reeds vele jaren gitaarles heeft gegeven. Deze ervaring heeft er voor gezorgd dat Koen over werkelijk alle vereiste expertise beschikt om mensen (vanop afstand) gitaar te leren spelen. Indien je er voor kiest om deze cursus te gaan volgen zal je kunnen vaststellen dat je steeds kan rekenen op de onderstaande kenmerken:

 • Je zal wekelijks één online gitaarles volgen;
 • Er wordt je aangeleerd wat nu precies de juiste gitaarhouding is;
 • Je leert hoe je zelf je gitaar kan stemmen;
 • Er wordt aangeleerd hoe je eenvoudig riffs kan spelen;
 • Je ontdekt hoe stukgesprongen (of versleten) snaren zelf te vervangen;

Bovenstaande maakt duidelijk dat je met deze cursus gitaar leren spelen niet alleen maar aangeleerd krijgt hoe je bepaalde nummers moet gaan spelen. Daarnaast kom je meer te weten over het instrument op zich, hoe er mee om te gaan en hoe je bepaalde problemen (zoals gebroken snaren) kan aanpakken. De theorie en technieken voor wat gitaar spelen betreft worden je met deze cursus bovendien aangeleerd door het spelen van bekende nummers. Het gaat hierbij om nummers in de stijl van niet alleen Queen, maar ook The Script, Adele, Nirvana en Kings of Leon.

Gitaar leren spelen via GitaarlesvanKoen

3) Gitaarlesvankoen.nl

 • Online basiscursus gitaarspelen
 • 22 lessen met levenslang toegang
 • Prijs €77,- eenmalig

Het draait bij de cursus van Gitaarlesvankoen.nl allemaal om het structureel aangeleerd krijgen van gitaar spelen. Dit is niet alleen terug te zien in de basis van de cursus, maar ook in de verschillende extra’s waar je als cursist op kan rekenen. Op dit vlak zal je dan ook kunnen vaststellen dat elke cursist kan rekenen op de onderstaande extra’s:

 • Je krijgt de beschikking over een stap voor stap opleidingsplan;
 • Je ontvangt uitgebreide bijlagen en een MP3 audio bestand;
 • Toegang tot een geheime community voor de cursisten;
 • De mogelijkheid om videovragen te stellen;
 • Je ontvangt een uitgebreid gitaarakkoordenboek;

Eveneens leuk voor cursisten is dat er elk jaar een kampvuur evenement wordt georganiseerd voor de cursisten. Dit is altijd een fantastische dag waarop cursisten kennis kunnen maken met elkaar en leuke muziek kunnen spelen.


4) De cursus van Gitaartabs.nl

Meer dan 80.000 mensen hebben reeds gitaar leren spelen met de cursus van Gitaartabs.nl. De cursussen die door haar worden aangeboden zijn geschikt voor alle leeftijden en niveaus. Voor beginnende spelers wordt er in eerste instantie een cursus aangeboden bestaande uit maar liefst 250 gitaarles video’s.

Deze gitaarles video’s zorgen er voor dat je stap voor stap de kneepjes van het gitaar spelen onder de knie krijgt. Bovendien spreekt het voor zich dat je op deze manier gitaar kan leren spelen gewoon vanuit de veilige en comfortabele omgeving van je eigen woning.

Ben jij vooral iemand die op zoek is naar een mogelijkheid om meer of nieuwe nummers te kunnen spelen met zijn of haar gitaar? Ook daarvoor ben je bij Gitaartabs.nl aan het juiste adres.

Nieuwe nummers leren spelen wordt met deze website dan ook eenvoudiger dan ooit tevoren! Dit overigens zowel voor beginners als voor de meer gevorderde gitaristen.

4) Gitaartabs.nl

 • Akkoorden en tabs voor elk niveau
 • 250 video’s en unieke gitaartabs player software
 • Prijs €1,- voor de eerste maand, daarna €15,95 per maand

Gitaartabs.nl maakt gebruik van een speciale Gitaar Tabs Player. Het betreft hier software die er niet alleen voor zorgt dat gitaar leren spelen nog eenvoudiger wordt, daarnaast houdt ze het ook ten allen tijde erg leuk. Deze software biedt in de praktijk een combinatie van streaming bladmuziek, tabs en akkoorden met zowel audio als video.

Alle ProTabs bieden een uitstekende kwaliteit, niet in het minst als gevolg van het feit dat ze worden geschreven door conservatorium gitaristen. Elk week worden er overigens nieuwe songs gelanceerd die je na kan spelen waardoor het altijd leuk blijft om gebruik te blijven maken van deze website.

Gitaar leren spelen met gitaar tabs player software van gitaartabs.nl

Ben je er nog niet helemaal van overtuigd of de cursus van Gitaartabs.nl voor jou de beste keuze is? In dat geval kan je er altijd voor kiezen om een testabonnement af te sluiten. Een dergelijk abonnement maakt het mogelijk om vrijblijvend kennis te maken met de mogelijkheden die deze cursus ook voor jou in petto heeft. Op deze manier kan je meteen voor jezelf uitmaken in welke mate deze cursus je al dan niet kan helpen met gitaar leren spelen.

Blijf volhouden en wordt een echte gitaarspeler!

Een instrument leren spelen is iets wat tijd en doorzettingsvermogen vergt. In het bijzonder voor mensen die nog niet over theoretische kennis beschikken zal het in het begin even doorzetten zijn. Dit gezegd hebbende is het zo dat de bovenstaande cursussen alles in het werk stellen om dit vaak lastige beginproces aantrekkelijker te maken.

Door snel echte liedjes te leren spelen zal je kunnen vaststellen dat je plezier zal blijven hebben in het volgen van de cursus. Bovendien zal je ook op korte termijn echt voordeel ondervinden van de cursus. Je hoeft dus niet eerst een lange tijd de cursus te volgen alvorens je er de vruchten van zal plukken, in tegendeel. Reeds vanaf de eerste dag kan je wellicht een eenvoudig liedje spelen.

Zoals reeds verschillende keren benadrukt op deze pagina is het ook niet zo dat een online gitaarles zich altijd enkel en alleen focust op de beginnende gitaarspeler, in tegendeel. Er zijn in de praktijk meer dan voldoende cursussen op de markt terug te vinden die je ook kunnen helpen om je skills te verbeteren en bijvoorbeeld een heuse songwriter te worden.

In ieder geval mag het duidelijk zijn, of je nu als beginner graag gitaar wil leren spelen of je op zoek bent naar een manier om jouw gitaarskills te verbeteren, in beide gevallen zijn er op het internet heel wat fantastische cursussen terug te vinden die je daarbij kunnen helpen.