De specialist in muziekinstrumenten
Home » Pianoles » Piano leren spelen

Piano leren spelen

Piano leren spelen

Alles over piano leren spelen met review van de beste online cursussen

Piano leren spelen, het is iets waar ontzettend veel mensen van dromen.

De weg naar het kunnen spelen van piano of keyboard ligt echter bezaaid met obstakels. In de basis valt of staat eigenlijk alles met de keuze van de cursus die je gaat volgen. Muziekscholen zijn niet alleen erg duur, daarnaast wordt er heel wat kennis aangeleerd die door mensen als saai of eentonig wordt ervaren. Ze willen niet eindeloos noten leren lezen, maar gewoon leuke pianomuziek kunnen spelen. Het één hoeft het ander uiteraard ook niet uit te sluiten.

Toch, wanneer jij graag piano wilt leren spelen zal je dat graag willen doen zoals jij dat voor ogen hebt. Dat is perfect mogelijk, zeker wanneer je er voor kiest om online pianoles te gaan volgen.

Wil je hier graag meer over ontdekken? Dat is mogelijk hier op deze pagina!

Direct aan de slag?

7 gratis pianolessen

 • 7 gratis pianolessen
 • Online cursus zonder verplichtingen
 • Prijs €0,-

Pianoles online

 • 50 online pianolessen + lesmateriaal
 • Levenslang toegang tot de lessen
 • Prijs €47,- eenmalig
PianoPro Programma

PianoPro programma

 • 30 online lessen & 30 video’s
 • 70+ naspeel video’s
 • Prijs €149,- eenmalig of 12x €15,95

Pop pianist in 25 weken

 • Beginners praktijk cursus
 • Super uitgebreid met veel materiaal
 • Prijs €197,- eenmalig

Waarom piano leren spelen?

Heel wat mensen dromen er van om tijdens hun leven één of meerdere instrumenten te leren spelen. Vaak gaat het hierbij om akoestische instrumenten zoals bijvoorbeeld een gitaar, een piano of een drum.

In het bijzonder de piano heeft door de jaren heen ongelofelijk veel mensen weten te fascineren. Dit omwille van verschillende redenen. In eerste instantie is de piano een geweldig instrument. Een zogenaamde vleugelpiano straalt stijl en klasse uit en staat bijgevolg prachtig in eender welk interieur. Daarnaast zijn de klanken die door dit instrument geproduceerd kunnen worden niets meer of minder dan een streling voor het oor. Heel wat van ‘s werelds mooiste nummers bevatten dan ook prachtige pianomuziek.

Piano spelen verrijkt je leven

Naast bovenstaande spreekt het voor zich dat piano kunnen spelen ook gewoon ongelofelijk leuk is.

Piano spelen zorgt er namelijk voor dat je al jouw favoriete (pop) nummers zomaar zal kunnen meespelen of naspelen. Of je nu graag indruk wil kunnen maken tijdens een familiefeest of je gewoon graag je geliefde eens wil verrassen, in beide gevallen zal je kunnen vaststellen dat piano spelen een bijzonder mooie meerwaarde kan betekenen.

Verschillende onderzoeken die zijn uitgevoerd in het verleden hebben bovendien aan het licht gebracht dat je door piano te leren spelen nog kan rekenen op heel wat extra voordelen. Het gaat hierbij dan concreet om de volgende:

1. Het geestelijk welzijn wordt bevorderd

2. Je eigenwaarde krijgt een extra duwtje in de rug

3. Er kan stressvermindering optreden

Bovenstaande extra voordelen zorgen er voor dat piano spelen een absolute verrijking kan zijn voor je leven. Dit geldt bovendien niet alleen voor je eigen leven, maar ook voor de mensen om je heen. Hoe geweldig zou het niet zijn om een mooi moment wat extra kracht bij te kunnen zetten door een fijn streepje pianomuziek? Wel, wanneer je pianolessen volgt zal je kunnen vaststellen dat je hier in een mum van tijd voor zal kunnen zorgen!

Waarom piano leren spelen interessant is voor kinderen

De positieve effecten die verbonden zijn aan piano spelen bij kinderen zijn door de jaren heen uitgebreid onderzocht. Deze onderzoeken hebben aan het licht gebracht dat de ontwikkeling van kinderen door het leren spelen van een instrument zoals piano een aanzienlijk duwtje in de rug kan krijgen. Dit bovendien ook nog eens op verschillende gebieden. Enkele interessante voordelen die piano leren spelen voor kinderen met zich meebrengt zijn alvast de volgende:

 • Er wordt meer inzicht gecreëerd op wiskundig- en natuurkundig gebied;
 • De beide hersenhelften leren beter samen te werken;
 • Er wordt een verbeterde motoriek gerealiseerd;
 • Het concentratievermogen wordt verbeterd;
 • Het analytisch denken wordt gestimuleerd;
 • Er vindt een verbetering plaats van het abstractievermogen;
 • Het is goed voor de sociale ontwikkeling van het kind;
Piano leren spelen voor kinderen

Is je kind dus met andere woorden op zoek naar een creatieve uitlaatklep waar hij of zij zich helemaal in kan laten gaan en die tegelijkertijd ook nog eens op heel wat verschillende vlakken tal van interessante voordelen met zich meebrengt? Dan zal je kunnen vaststellen dat piano leren spelen absoluut een zeer interessante keuze kan zijn!

Piano leren spelen als volwassene? Absoluut!

Nog steeds bestaat de veronderstelling dat piano leren spelen enkel interessant is voor kinderen. Dat is absoluut niet juist. Sterker nog, steeds meer volwassenen kiezen er tegenwoordig voor om pianolessen te volgen. Dit zelfs op latere leeftijd.

Piano leren spelen voor volwassenen

Ondanks het feit dat er heel wat interessante voordelen verbonden zijn aan het piano spelen voor kinderen geldt dit absoluut ook voor volwassenen en zelfs ook voor ouderen. Enkele voordelen waar je wat dit betreft rekening mee kan houden zijn in ieder geval de volgende:

Piano spelen traint de hersenen. Je brein ervaart continue prikkels waardoor het hele leven wordt aanzien als een leerproces. Ben jij iemand die houdt van puzzels en sudoku’s? In dat geval zal je piano spelen wellicht als een interessante uitdaging ervaren.

Pianospelen is overigens niet alleen maar goed voor de hersenen, maar ook voor je gewrichten. Door je polsen en vingers in beweging te houden voorkom je namelijk lichamelijke aandoeningen zoals artritis en ander degeneratieve ziekten. Voor mensen die yoga of bijvoorbeeld pilates doen geldt dat hun hele lichaam soepel is… behalve de vingers. Door piano te spelen zal je echter ook deze gewrichten meetrainen!

Het leren spelen van piano zorgt er bovendien voor dat bijvoorbeeld ouderlingen worden geconfronteerd met een nieuwe uitdaging in hun leven. Ze zijn creatief bezig waardoor ze zich niet vervelen en ze kunnen zomaar een nieuwe passie ontdekken.

Daarnaast zorgt het spelen van piano voor een vergroot zelfvertrouwen en zal je kunnen vaststellen dat het ook nog eens behoorlijk ontspannend werkt. Het mag dan ook duidelijk zijn, je bent in de praktijk echt nooit te oud om piano te leren spelen, in tegendeel!

3 redenen om online pianolessen te volgen

Piano leren spelen kan tegenwoordig uiteraard op verschillende manieren gebeuren. In eerste instantie is er de mogelijkheid om pianolessen te volgen in een muziekschool. Voor heel wat mensen geldt echter dat dit niet alleen te duur, maar ook niet echt praktisch is.

Gelukkig bestaat er tegenwoordig ook nog een alternatief. Online pianoles volgen is door de jaren heen bijzonder populair geworden. Het merendeel van de mensen die piano willen leren spelen kiezen dan ook tegenwoordig voor deze optie.

Wil jij ook graag ontdekken welke voordelen deze optie voor wat piano leren spelen betreft allemaal met zich meebrengt? Wij hebben de drie belangrijkste voordelen hieronder alvast even voor je op een rijtje gezet!

1) Wanneer je geen budget hebt voor de muziekschool

In eerste instantie is er een belangrijk financieel voordeel verbonden aan piano leren spelen via het internet. Wanneer je er voor kiest om lessen te gaan volgen bij een muziekschool zal je kunnen vaststellen dat je daarvoor al snel een prijs van ongeveer 40 euro per uur voor moet betalen. Dat is stevig, want daardoor lopen de kosten op jaarbasis voor een half uurtje les per week al snel op tot ruim 1.200 euro.

Het spreekt voor zich dat heel wat mensen lang niet over het vereiste budget beschikken om op deze manier piano te leren spelen. Dat hoeft ook niet. Online pianolessen volgen is namelijk een behoorlijk stuk voordeliger.

In principe kan je bij online piano leren spelen rekenen op niet één, maar wel op twee interessante, financiële voordelen. In eerste instantie zullen de globale kosten aanzienlijk lager uitvallen dan wanneer je lessen zou volgen bij een muziekschool. Dat is echter niet alles. Daarnaast zal je namelijk ook kunnen vaststellen dat er je doorgaans altijd de mogelijkheid wordt aangeboden om de cursus in termijnen te betalen. Op deze manier wordt piano leren spelen voor iedereen pas echt financieel toegankelijk!

2) Wanneer je waar en wanneer je dat wil lessen wil kunnen volgen

Het spreekt voor zich dat niet iedereen over evenveel vrije tijd beschikt om pianolessen te kunnen volgen. Ook wat dit betreft biedt online pianoles online een uitstekende oplossing.

Het volgen van een dergelijke online les kan immers gebeuren waar en wanneer je dat maar wenst. Je moet er wel rekening mee houden dat het merendeel van deze programma’s stapsgewijs werken en dus met modules die ontgrendeld dienen te worden.

Dit kan betekenen dat je bijvoorbeeld slechts maandelijks toegang krijgt tot een bepaald onderdeel van de cursus. Toch, het voordeel blijft hetzelfde, je kan door online pianolessen te volgen altijd waar en wanneer je dat maar wenst piano leren spelen! Dit dus ook gewoon tijdens je vakantie!

3) Je leert piano spelen volledig op je eigen tempo

In het bijzonder voor mensen die voor het eerst piano leren spelen is het vaak overweldigend hoe ongelofelijk veel informatie ze in korte tijd te verduren krijgen. Wanneer je dan ook nog eens de lessen moet gaan volgen in een muziekschool met andere cursisten is de kans bijzonder groot dat je er niet meteen in zal slagen om piano te spelen.

Dit kan bij heel veel mensen tot grote frustraties leiden. Het gebeurt dan ook niet zelden dat er net als gevolg van die frustraties uiteindelijk wordt afgehaakt. Dat is natuurlijk ongelofelijk jammer, want zelf piano kunnen spelen is werkelijk ongelofelijk fantastisch.

Om bovenstaand probleem te voorkomen zorgen online pianocursussen er voor dat je volledig op maat van je eigen tempo de cursus kan volgen. Vaak is het zelfs zo dat het programma je daarbij een handje helpt.

Voor menig aantal online pianolessen geldt namelijk dat ze slechts stapsgewijs worden “vrijgespeeld”. Je dient dus met andere woorden eerst de eerste fases te doorlopen en onder de knie te hebben voordat je verder kan naar de volgende onderdelen. Op deze manier leer je stapsgewijs en volledig op maat van je eigen tempo piano spelen.

De beste cursus om piano te leren spelen

Piano kunnen spelen is een droom van heel wat mensen. Het gaat hierbij niet alleen om kinderen, maar zeker ook om volwassenen. Om er voor te zorgen dat deze droom gerealiseerd kan worden zijn er door de jaren heen tal van verschillende cursussen op de markt verschenen.

Al deze verschillende cursussen beschikken over hun eigen, specifieke mogelijkheden en voordelen. Wij gingen alvast voor jou op zoek en hebben de beste cursus om piano te leren spelen hieronder voor jou uitgelicht.

Het PianoPro Programma

Online piano leren spelen gaat het beste met het ‘PianoPro Programma’. De basis voor deze cursus is eigenlijk verrassend eenvoudig. Deze cursus stelt in eerste instantie enkele zaken die iedereen weet die reeds piano kan spelen. Akkoorden worden namelijk gespeeld met de linkerhand terwijl je een melodie speelt met de rechterhand. Op deze manier ontstaat een liedje. Door slechts vier akkoorden te leren is het reeds mogelijk om tientallen populaire liedjes te kunnen spelen.

PianoPro Programma

PianoPro programma

 • 30 online lessen & 30 video’s
 • 70+ naspeel video’s
 • Prijs €149,- eenmalig of 12x €15,95

Leer je veertien akkoorden? Dan zal je kunnen vaststellen dat je op deze manier zomaar even 95 procent van alle liedjes kan spelen die je op de radio hoort. De kracht van akkoorden vormt de basis van deze bijzonder populaire online pianocursus die door de jaren reeds heel veel mensen heeft geholpen om piano te leren spelen.

Het PianoPro Programma staat er om bekend één van de populairste cursussen te zijn voor mensen die graag online pianoles willen gaan volgen. De reden hiervoor hoeft niet ver te worden gezocht. In eerste instantie maakt het volgen van deze cursus het voor jou namelijk mogelijk om volledig op je eigen tempo de verschillende lessen te doorlopen. Heb je net wat meer tijd nodig om bepaalde lessen echt goed te begrijpen? Dan kan je die tijd zonder probleem nemen. De lessen die er door het PianoPro Programma worden aangeboden blijven levenslang beschikbaar voor je.

Er wordt vaak gezegd dat piano leren spelen terwijl je louter en alleen de beschikking hebt over een boek niet werkt. Dat is ook juist. Daarom heeft men er bij het opzetten van deze cursus voor gekozen om ook gebruik te gaan maken van speciale instructievideo’s.

Deze instructievideo’s laten je precies zien (en horen) hoe je moet spelen. Kom je op een bepaald ogenblik tijdens het volgen van deze cursus vast te zitten? Ook dan hoef je helemaal niets te vrezen. Je kan de online pianoleraar namelijk onbeperkt e-mailen met vragen. Hierdoor kan je altijd op persoonlijke bijstand rekenen!

Waarom kiezen voor het PianoPro Programma?

Het is niet voor niets dat het PianoPro Programma door de jaren heen is uitgegroeid tot één van de meest populaire online cursussen voor mensen die graag piano willen leren spelen. Tijdens het volgen van deze cursus kan je dan ook rekenen op heel wat voordelen, namelijk:

 • Meer dan 20.124 mensen leerden reeds piano spelen met dit programma
 • Alle lessen kunnen worden gevolgd geheel op je eigen tempo;
 • Je krijgt de beschikking over fantastische instructievideo’s;
 • Je ontvangt duidelijke e-books die ook afgedrukt kunnen worden;
 • Onbeperkte persoonlijke begeleiding van je online pianoleraar;
 • Je leert op de best mogelijke manier piano spelen;
 • Er wordt je zeer precies aangeleerd hoe je noten kan lezen;
 • De lessen zijn op alle systemen te volgen;

Naast bovenstaande voordelen is het ook zo dat je na aankoop levenslang toegang hebt tot de verschillende lessen die deel uitmaken van deze cursus. Dat lijkt vanzelfsprekend, maar het is niet bij alle online pianocursussen het geval. Hoe dan ook, ben jij ook nog op zoek naar een interessante mogelijkheid om online pianoles te volgen? Dan zal je kunnen vaststellen dat ook dit programma je daar zeker en vast bij kan helpen!

Online pianoles volgen met een klein budget? Geen probleem!

Heel wat mensen die graag piano willen leren spelen worden daardoor enigszins tegengehouden door de kostprijs die er aan verbonden is. Toegegeven, het volgen van pianolessen in een muziekschool kan behoorlijk duur uitvallen. Bovendien is het zo dat je doorgaans het volledige bedrag voor alle lessen binnen een bepaalde periode vooraf dient te betalen. Het is jammer dat door deze hoge kostprijs heel wat mensen (vooral kinderen) er uiteindelijk voor kiezen om hun favoriete instrument toch niet te leren bespelen. Dit zorgt er voor dat hun muzikale droom meteen aan diggelen wordt geslagen. Het kan gelukkig ook anders. Piano leren spelen hoeft namelijk absoluut niet duur te zijn, in tegendeel!

Wanneer je één van deze verschillende online pianocursussen gaat volgen zal je kunnen vaststellen dat je doorgaans altijd over de mogelijkheid beschikt om de cursus in termijnen te betalen. In hoeveel termijnen dat precies mogelijk is, is afhankelijk van het programma in kwestie. Toch, het feit dat je kan genieten van gespreide betalingen zorgt er wel voor dat het volgen van een cursus piano leren spelen ook voor jouw financieel veel haalbaarder kan worden. Zo hoeft het financiële aspect alvast geen reden meer te vormen om jouw muzikale droom aan diggelen te slaan, in tegendeel!